Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #15391 üzenetére

    Nem. Akkor is boldog voltam amikor először kezembe vettem. Szeretem a hangját. Sőt ahhoz hogy jól essen a kaja nem feltétlen nekem kell elkészítenem, elég ha anyu főz és finom :)
    A horgászos példa nagyon jó.
    Már kezdem érteni miért százalékosan írtad korábban is a boldogságot, mert te aszerint méred, hogy mennyit gürcölsz érte, és minél többet szenvedsz annál boldogabb vagy. Ezzel csak annyi a problémám, hogy a boldogságot meg lehet tapasztalni anélkül is, elég csak elfogadni, ahogy az anyu főztjét. De az elfogadás se passzivitás. De ezen még gondolkodok.

    A mennyben van elég hely, ezt még megmondta Jézus is, nincs semmiféle versengés vagy irigység, kitúrás, lökdösődés. Akkor is boldog lennék, ha te is ott lennél, nem fogja rontani az ottani életminőséget. ;)

    A mennybe vágyódás egyedüli oka, hogy ott Istennel lehetünk közvetlen közösségben. Aminek következménye a boldogság, tehát nem a boldogság a cél és nem az agyhalott vigyorgás miatt vágyunk a mennybe, de az Isten jelenléte boldogság. Amikor a barátaiddal vagy a pároddal vagy közösségben is leírja, hogy mi a boldogság, nem kell megfelelned, nem kell megizzadnod, szenvedned, csak velük vagy és élvezed a társaságukat. Bár lehet ez neked nem boldogság.
    A mennybe vágyódás nem előírás, hanem lételem. De ezt a teremtésből jól tudod szerintem. Mintha a sivatagban napok óta szomjazó embernek azt mondani, hogy előírás, hogy igyon, picit fura. De Istennek hála már itt a földön is ihatunk nem maradunk szomjan :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák