Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #15414 üzenetére

    A kajától való boldogság a kajától, az anyukámtól való boldogság anyukámtól van, a zenétől való pedig a zenétől. Persze a kihívás megoldása is boldogság, de a kudarc pedig szomorúság.
    És még nem is beszéltünk a csillagos ég bámulásáról augusztus este, na abban nagyon sok kihívás van. :) Szóval egyszerűen nincs igazad, csak akkor ha osztályozni akarod magad boldogságból és hogy én boldogabb vagyok xy-nál, mert én fektettem bele a boldogságba és ő már milyen, hogy a focimeccsben és a csillagos égben lel örömet... vagy a feleségében aki viszont szereti és nem elutasítja, mert már vállnak, de igaz hogy az nagyobb kihívás, ami lehet hogy nem is lesz sikeres.

    Nem teljesen értem a monotonitás és az öröm közötti összefüggést. A gitározás vagy a rajzolás a számomra közeli példa. A monotonitás éppen megöli az ebből származó örömet, mert nincs benne semmi új, nem fejlődik az ember, ha ugyan azt már húszadjára kell eljátszanom akkor azt már unom, lehet hogy nem tökéletesen játszom, de nem is azért zenélek, lépek a következő számra és ahogy az izommemória és a bőrkeménység alakul, ha egy év múlva visszatérek az első darabra jobban fog menni, de nem monotonitásba esek, hogy addig nem váltok míg 100%-osan nem megy, attól csak megutálnám, ezért is van az, hogy sokan zeneiskola után és alatt hagyják abba a zenélést... elvész az öröm.

    Pont az előzőek miatt szerintem a függőség és a monotonitás és boldogság közötti elméleted is sántít. Egyrészt a függőségben van egy megszokás/hozzászokás, egy gramm nem elég, jön a kettő, vagy a tizedik feles. És a függőség alakíthat ki monotonitást és nem a monotonitástól lesz valaki függő, abból ahogy írtam is unalom, utálat és kiábrándultság lesz. A keresztyénségben pedig éppen annyi monotonitás van mint a te életedben, se több se kevesebb. A keresztyénség személyes kapcsolat Krisztussal és nem szabályok, törvények sokasága vagy szokások ismételgetése. Pont annyira monoton, amilyen monoton ahogy a barátaiddal tartod a kapcsolatot.
    A leszokni a boldogságról kifejezésedet pedig nem értem. Bocsi hogy későn válaszolok, de próbáltam megérteni miről írsz, de elég zavaros nekem.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák