Új hozzászólás Aktív témák

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz lao ce #15535 üzenetére

    Amikor szóba kerül ehhez hasonló téma, akkor általában magam is utánajárok. Az íráshoz nagy részt Helmut Weber Speciális erkölcstan ícímű könyvének idevágó részét használtam, de álljon itt egy-két adat:

    Testi bajok:
    "A szövődménymentes abortusz a legtöbb esetben nincs hatással a fogamzóképességre, de ronthatja a következő terhesség esélyeit, és lehetséges szövődményei hatással lehetnek a születendő babára is - például gyakoribb a koraszülés és az alacsony születési testsúly is."
    Forrás:[link]

    "A művi terhesség megszakítás ma már szinte rutin műtétnek számít. De mint minden operációnak, ennek is lehetnek kockázatai, szövődményei. A beavatkozás után azonnal jelentkező tünetek között lehet az erős fájdalom, erős vérzés, fertőzés, kilyukadt méh, sokk, kóma.

    Későbbi problémaként előfordulhat terhességre való képtelenség, vetélés, halva születő magzat, méhen kívüli terhesség, koraszülés, medencegyulladás.

    Az itt felsorolt szövődmények igen ijesztőek és veszélyesek, ezért inkább próbáljuk megelőzni a bajt, és fokozottan figyeljünk a biztonságos fogamzásgátlásra."
    Forrás: [link]

    Egy komplett munka, ami erről szól: [link]
    Egy-két kiemelt rész:
    "Az intézet adatai szerint az első trimeszterben végzett abortuszoknál az esetek 5,2%-ában, a második trimeszterben végzetteknél az esetek 18,5%-ában fordul elő fertőzés."

    "Magyar szerzők ennek átlagos gyakoriságát 0,123%-ban adják meg, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 35 év alatt minden ezredik abortusz halállal végződött, összességében megközelítően 3-4,5 ezer nő halt meg az abortusz közvetlen következtében Magyarországon."

    "Az USA-ban a legális abortusz bevezetése óta (1973.) 300%-os növekedés tapasztalható a méhen kívüli terhességek gyakoriságában. Előfordulása 30%-al növekszik egy abortusz után, 160%-al két vagy több abortusz után. Magyar szerzők a méhen kívüli terhességek 66%-ának kórelőzményében találtak egy vagy több művi vetélést."

    "Egy 1974-es csehszlovák tanulmány megállapítja, hogy az első terhességüket megszakító nők durván 25%-a gyermektelen marad. Angol statisztikai adatok szerint a terhességmegszakításon átesett nők 4-5%-a meddővé válik."

    LELKI oldal

    Abortusz utáni szindróma (PAS)

    A nők abortuszt követő lelki és mentális gyötrelme.

    23%-nak vannak abortusszal kapcsolatos hallucinációi
    35% tapasztal olyat, hogy az abortált gyermek visszatér hozzá
    54%-nak vannak az abortusszal kapcsolatos rémálmai
    69% érzi úgy, hogy megőrült
    73% úgy érzi, hogy újra átéli az abortuszt (flashback)
    81% nem tud másra gondolni, csak az abortált gyermekre
    61% növelte az elfogyasztott alkohol mennyiségét
    65%-nak vannak öngyilkossági gondolatai
    69% szexuálisan gátolttá vált
    73% úgy érzi, hogy újra átéli az abortuszt (flashback)
    77% képtelen a helyes kommunikációra
    81% tapasztalt visszatérő sírógörcsöt
    Forrás: [link]

    Mellesleg nem tud vele mit kezdeni. Nyilván a depresszió gyógyszeres kezelésére gondolsz, mely valójában nem gyógyít, hanem inkább csak kábít...

    A személyes kapcsolatokra nagyon nehéz statisztikát találni, de konkrét esetek fellelhetők, akár a neten is. (folyt köv)

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Új hozzászólás Aktív témák