Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz lappy #6749 üzenetére

    Köszönöm szépen.

    "hol rugná szét?" Én nem tudom hogy a KPE cső mennyire merev és kemény, de hogyha valaki belever vagy belerúg, akkor nem tud megsérülni a cső, és azzal együtt a vezeték is? Van a házam, az előtt van a járda, és egyből a járda mellett a villanyoszlop. Tehát ha mész a járdán karnyújtásnyira lesz tőle a védőcső amiben megy a méretlen vezeték.

    A vezetéket valóban a szolgáltató emberei hozhatnák, de elég nagy a távolság és ők RG6-os kábelt szoktak húzni, emiatt én készültem előre RG11-es kábellel, nagyobb távolságnál nem mindegy hogy a jelszint mennyit esik, emiatt a védőcsőbe előre be lenne húzva a vezeték, hogy ne legyen fűzéssel probléma, illetve a kábel is lényegesen komolyabb, mint amit hoznának. Természetesen szabványos az RG-11, tehát itt az lenne a terv hogy ahogy a villanyvezeték készül ez mellé lenne kábelkötözővel vagy valamilyen módon rögzítve, tehát a villany védőcsöve mellett lenne a gyenge áramnak is egy védőcső, amibe már előre bele lenne húzva a megfelelő vezeték. A szolgáltató meg csak rákötné az oszlopon található osztóra.

    Itt ennek a gyengeáramnak nincs hagyománya, itt minden ház légkábeles, szinte mindegyik. Emiatt a gyengeáramot se nagyon vitték földben. Viszont akik tetőt cseréltek és lekerült a légkábeles áram bekötés, ott nem lóg semmiféle vezeték. Az optika már földben van, emiatt gondolom hogy nem lenne akkora probléma ha az oszlopra még egy védőcső felkerülne. Egyébként jelenleg az oszlopnál nincs egy cső sem, tehát hely az biztosan lenne, gondolom a többi akkor a jóindulaton múlna, vagy nem is tudom hogy min. Részemről az a lényeg hogy tetőfelújítás lesz, emiatt én nem akarok légkábelt, tehát egy lógó koax vezetéket sem szeretnék, éppen ezért kerül le most a földkábel is az áramnak.

Új hozzászólás Aktív témák