Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Radeon 290X (ref) + EK plexi (a hosszabb féle) mellett normális, ha terhelés alatt (1125Mhz, PowerTune+50 és Furmark Burn-in) elentősen melegebb, mint a VRM2, vagy lehet, hogy nem érintkezik jól a NYÁK és a blokk? Mindkét VRM hőfok, amit a GPU-Z ír a GPU tápköre, vagy az egyik a GPU, a másik a VRAM (és ezért melegebb az előbbi)?

    Azért parázom most ezen egy picit, mert kukáztam már egy ilyen kártyát ez alól a blokk alól (már rögtön összeszerelés után szemetelt a kép és nem lehetett gariztatható épségben szétszedni, mert beletört egy távtartó csavarmenete a blokkba és ezzel együtt megrepedt a NYÁK, aztán pár karcot is beszedett, míg kiimátkoztam a csavart ; a blokkot megjavították, a kártyát nem...).

    Abszolút értelemben nem túl meleg, de a kellemesen hűvöstől is messze van. Mondjuk így nyáron passzív radiátorral és lassú pumpával szerintem nem feltétlenül sok a 85-90 fok szintetikus stress teszt alatt (a GPU 40-45 fok, a másik VRM 45-50). A régi HD5850 VGA-mon is hasonlóan melegedett a VRM Furmark-al és hosszú éveken át kiszolgált, mert játék közben meg sem közelíti ezt a szintet a fogyasztás (és így a VRM hőfok sem), amit furmark alatt produkál... De azért érdekel, hogy másoknál mi a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák