Új hozzászólás Aktív témák

  • jones965

    Modder

    válasz Satyricon #41444 üzenetére

    Elég közeli a fotó, így az optika is csal, de gondolom a memória blokkhoz csatlakozó csőről van szó. A fotó alapján nem tűnik vészesnek. Tesztelni kell a géppel lehetőleg minél jobban terhelve, és természetesen a kritikus helyeken megfelelő nedvszívókat elhelyezni. Nálam volt olyan, hogy minimális csőfeszülés után pár nappal jelentkeztek vízcseppek a csatlakozónál, mivel az O gyűrűk oldalirányú terhelésnek vannak kitéve, amit hosszú távon nem tolerálnak és elkezdenek ereszteni.
    A pontos csőhajlítást el kell sajátítani, amihez nyilvánvalóan több cső kell, ami több költséggel jár, de sajnos a merev csöveznék is megvannak a maga buktatói. Ehhez célszerű egy sík munkalapot ( bútorlap) készíteni, amin fel kell jelölni egy méretezett vonalat, illetve a több ívhajlításhoz a pontos távolságok miatt derékszögű ütközőt. Ez utóbbit én egy szintén 5-6 cm-es bútorlap csíkkal oldottam meg, amit a szükséges távolságra pillanat szorítóval rögzítettem az alapkerethez.
    Ez egy kicsit összetettebb munka a sima flexibilis csövezés elkészítésénél, de kellő felkészüléssel, no meg gyakorlással könnyen elsajátítható. Sajnos nekem is volt ebben kellő gyakorló pénzem.

Új hozzászólás Aktív témák