Új hozzászólás Aktív témák

  • jones965

    Modder

    Van egy ilyen tartályom, amibe még jó pár évvel ezelőtt alulra készítettem egy G1/4"-os furatot menettel. A tartály mint sokatok által köztudott, eloxált alumínium. Nos a furat kialakítás kapcsán, amibe egy nikkelezett de réz anyagú csatlakozó került, az évek folyamán eggyé vált egymással. Annyira ragaszkodnak egymáshoz, hogy sérülés/roncsolás nélkül kitekerni lehetetlen. A folyadék neves gyáró folyadéka, amivel a mai napig zero probléma. A tartályban belül az újonnan kialakított csatlakozó hely környékén pedig vastagon kialakult rézoldat volt található, ami a rendszerben lévő réz csatlakozókról vándorolt szépen az alumíniumhoz.
    A lényeg, és nyilván ezzel senkit nem szeretnék meggyőzni, hanem alátámasztani azt a tényt, hogy elektrokémiai korrózió folyadék közvetítésével szépen működnek.Ezt hívják a fizikában Galvánelem reakciónak. Nyilván egy új rendszerben, ahol ráadásul csak pár (2-3) évig használják, minimális alig észlelhető mértékben jelentkezik, de mint nálam is mint fentebb írtam, 6 év távlatában már tud érdekes dolgokat produkálni.

    Próbáljuk egymást megérteni, legfőképpen meghallgatni és elfogadni a vélemény különbségeket. Ez szakmai fórum, ahol ennek megfelelően a tényeket fogadjuk el, hiszen mint tudjuk, ezek makacs dolgok. :)

Új hozzászólás Aktív témák