Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Tikakukac #47159 üzenetére

    Valamit nagyon félreértettél. Nem vagyok ellene sem a barkácsolásnak (eleve egy custom víz barkácsolás), sem a lefogató cserének. Nem vagyok hajlandó egy lemezdarabért többezer forintot adni. Mert valóban csak egy lemezdarab kell (esetleg két lemezcsík keresztbe, a CM eleve egy ollós megoldást használ). A gyári hátlaphoz hozzá lehet csavarozni.

    Ami érdekes, hogy az ebay-en látható univerzális leszorítók mindegyike úgy van kialakítva, hogy pont nem lehet őket átfúrni AM4-re... De ez legyen a legkisebb probléma.

    De jó, akkor számoljuk a ventilátorokat. Pár éve vettem 3 db 120-as Revoltec AirGuard-ot 3k-ért. Most is van ennyiért aprón, ráadásul 140-est.

    Amiket nézegettem egyikhez sem kell csatlakozó, max a pumpához. Mind rádugós, szóval max AWAB bilincseket kell vennem. A 10-16-osból 10 db kerül kemény 395 HUF-ba. Ha véletlenül 12-20-as kellene, az már kemény 435 HUF lenne. Nem hiszem, hogy pont ez vágná fejbe a projectet. [link] Itt van a bolt tőlem vagy 500 m-re.

    Szóval akkor:

    360-as radiátor 8k
    3x120 ventilátor 3k
    bilincsek 435 HUF max
    D5 pumpa 9k
    tartály 1,5k (doboz, nem hengers)
    2 m cső 1k

    Ez eddig 23k. Kell még egy blokk (esetleg ahhoz két csatlakozó). Ha a már említett Phobya (komoly, hogy teljesen flash alapú az oldaluk?) blokk 12k-s árával számolok, akkor 35k. Azt mondtad, 40k alatt nem lehet megoldani. Alatta van a 40-nek.

    És persze akkor ott vannak az alternatív dolgok, amikkel lehet spórolni.

    A ventilátorok árát azért nem venném egyébként figyelembe, mert a legtöbb házba alapból raknak 2-3-at (a legolcsóbbakat leszámítva). Ergo ez szinte semmilyen formában nem jelentkezne plusz költségként. Mellékesen nem írtam, hogy teljesen nulláról kezdenék bele az egészbe, ezt egy percig sem állítottam. Csak azok a költségek számítanak ennek megfelelően, amelyek valóban jelentkeznek. A ventilátorok jelen esetben nem azok. Ha megoldható lenne 8-as szilokoncsővel, azt sem számolnám, mert abból is van itthon legalább 3 m.

    Leon77: Láttam egy Raijintec Ereboss Core Editiont egészen kellemes áron, csak az eladó nem tudja, hogy a gyártó ad-e hozzá AM4 leszorítót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák