Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim Tonic

    nagyúr

    Legfontosabb: köszönöm szépen a felajánlásokat az idomra, amit kértem. Igazán rendes tőletek. :)

    No, bent a pumpa. Előtte szétszedtem, és nem tett kimondottan jó benyomást. A belső kompletten jóval kisebb, mint mondjuk az EK DDC-je. Persze az max 1000 litert tud, ez meg 500-at, szóval érthető. A hátsó bordához semennyire nem ér hozzá a motor, így az inkább csak dísz, hogy még jobban másolja az EK-t, de arra azért jó, hogy elnyomja az esetleges vibrációt. Egyébként az egész ház alumínium, csak a tető plexi. Szóval némi bizonytalansággal építettem be ezek után.
    Szerencsére nagyon meggyőző. A legfontosabb, hogy abszolút hangtalan, illetve semennyire nem vibrál. Jelenleg maxon megy, és így is zéró. A ventik 600-on mennek, eddig a pumpa bugása volt a legzajosabb, de most totális csend honol. Messze a legcsendesebb pumpa, amivel eddig találkoztam.
    Érzésre hozza az 500 l/h körüli értéket, az előző pumpa 600-at tudott, ez nagyon minimálisan lehet alatta.
    Az egyetlen nehézség a beépítés volt, ha az ember nem ragasztani akar, akkor vagy cseréli a gyári csavarokat valahogy, vagy fúr lyukakat, azokba pedig menetet. Én utóbbit csináltam.
    Megnéztem, 8e-ért vettem az Ebayen, 7e az Alin. Szerintem egyértelműen best buy, persze nincsenek hosszú távú tapasztalatok.

    Végre megépítettem amúgy a tartály nélküli rendszert is. Fúrtam egy lyukat a ház tetejére, oda került egy (re)fill port. Feltöltésnél csak belement egy 1/4-es csati egy darab csővel és egy tölcsérrel, és szépen jött fel a levegő, a víz meg le.

    [ Szerkesztve ]

    Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

Új hozzászólás Aktív témák