Új hozzászólás Aktív témák

  • Demo07

    aktív tag

    Na már végre eljött az az idő, (Decemberben indult a project) hogy "folyik" a leak teszt :D szerencsére nem a szó szoros értelmében :D
    Szivárgás semmi nincsen, kop-kop, ~3 órája megy a 2db D5Next maxon!

    Viszont vannak szituációk.... :( Amire nagyon nem számítottam...

    Csak hogy átláthatóbb legyen a dolog pár infó...
    2 loop... Looponként D5next, MPS400 flowméter, 1-1db átfolyásos hőmérő radinként, és splitty9 active, plusz némi venti :DDD olyan légszállítással hogy a V6 2.7 biturbot is elvinné..

    :W
    Viszont csak hogy ha már minden fitting adapter állítható toldó jó és ilyen gond ne legyen(eddig kb 80-90 db van beépítve), van helyette szoftveres... amivel meg vagyok áldva.

    Aquaero 6XT viszi majd hátán a "kis" vasat, csak feladta a leckét...
    Van rajta egy X4 aquabus HUB, a hozzá való 4pin kábelekkel mind a D5 next, valamint az MPS 400 részére is.

    1) Aquabus X4 HUB, aquabus rescan után nagy nehezen megtalálta a vezérlő a 2 d5next-et! DE nem lehet úgy vezérelni mint amikor alaplapról kapja az USB kapcsolatot és ott kommunikál.
    Gyakorlatilag a pumpa csak a sebességet képes így állítani, de azt is csak fix értékek között, ergo nem tudok neki vezérlés görbét rajzolni, és felkonfigurálni úgy hogy adott értékhez képest vezéreljen, és riasztást csináljon.
    Más kérdés hogy nem is képes így frissíteni és semmi szenzort nem ér el így a pumpa...
    2)
    MPS 400, csak akkor képes menni ha kap külön tápot usb-n, akkor áramlást mutat, de nem kalibrálható, nem frissíthető...
    3) MPS 400-hoz kapcsolt hőmérő...
    Van rajta gyári header... bekötés is helyesen van, semmi adat...
    4)
    D5 next... bus header... 2 állapotot ismer... pumpa vagy RGBpx....
    Pumpa mód az fentebb már írtam... de rgbpx mód hiába van beadva cseszik megmoccanni... 14db 5v Drgb led... a pumpa alján az RGBpx megy, ahogy még korábban pc-ről alaplapra dugva beállítottam, de a nyamvadt világítást nem tudom engedélyezni.
    Vagy kell egy farbwer

    Ez a most felsorolt 4 dolog elképzelhető, hogy az aquabus szegényes működése miatt van, és USB-n már minden működne alaplapról?

    Ha igen akkor a végére a fekete leves... az alaplapom Hero maximus X... 4db alaplapi usb2 aljzat van rajta... viszont nekem 5-re lenne szükség(aquaero, 1-1db d5 next, 1-1 mps 400).... ilyenkor mi van?! :(
    Találtam kínai usb2.0 hubot, ami látszólag jó lehet illetve találtam ilyen elvre épülő megoldást az aquacompternél is hubby7 néven... melyik dolog működhet? Vagy az egyik eszközt engedjem el? :( és akkor marad a usb?
    Éppenséggel van egy sima 3 pin high flow-m, csak azt a mérete formája végett nem tudom szépen elrejteni azért vettem az MPS 400-at.

    A slussz póén vagy hát cumi.... amit gariztattam, mert hibásan jött D5 next 100%-on 2x olyan hangos mint a másik d5 next... :O holnap azt szét szedem, remélem csak valami kis kosz ment a rotorhoz... max marad még 1 ideig ameddig van türelmem... mert a cpu körben van pont, ott meg elég lesz a 100-130 L/h áramlás is terhelésen.

    Na de a jó dolgok...
    Másik d5 next a heatkiller tube tartállyal síri csendben rezgés nélkül megy, és a blokk nélkül most 400L/H -t tud, szóval az X-flow+ monsta kombó eléggé adja a high flow-t :) Szabályosan örvénylik a folyadék pedig direkt a hosszú visszafolyó belső cső van a tartályban.
    Noiseblocker B-12PS ventik brutál halkak :)) és nagyon tolják a levegőt, konkrétan most hogy nincs semmi burkulat a gépen, de a ház porszűrői fent vannak, úgy is 3m arréb lobog a függöny. Vissza szabályozva meg olyan halk hogy meg kellett néznem megy e mind a 11 db, mentek! :)

    Érdekesség, hogy ezek a tömítések még jók voltak a kilapultság ellenére.. de jobb a nyugalom mint egy ilyen időzített bomba 2 ft-os alkatrész [kép]

    Jelenleg így állok, most csak a két szélső merev cső és szűrők amik már fixen maradnak!
    A többi jelenleg lágy csővel van összerakva a teszt ideje alatt, mert egyszerűbb.
    Még a kábel átvezetésnek a helyet ki kell fúrnom szálanként :P a heatkiller melett, CPU loop(kék lötyi). Most még messze van a széptől, de majd az lesz már!

    Kábelek másik felé még méret vágom elkészítem és mehet is össze kb. + gépház takarítás!
    Ha ez a build készen lesz, magamnak nem szándékozom újra házba építeni 3-4 évig hűtés terén, a HW úgy is cserélődik majd a víz alatt.

    Aquaero miatt a napokba majd írok PM-et fboldog, mert jöttek csatik, meg szalagkábel is, félgyári, meg sima 1.27-es jumper kábel ami tűzhető! :K

Új hozzászólás Aktív témák