Új hozzászólás Aktív témák

  • glaci

    őstag

    Sziasztok!

    Közben még egy kérdés felmerült, amiben jó lenne, ha tudna valaki tanácsot adni!
    Van egy Linksys SPA3102 -m,a mit jelenleg nem használok ki teljesen, hiszen sima VoIP gateway -ként egy PAP2T is elmenne.
    Viszont most szeretném kibővíteni az igénybevételét és az összes funkcióját használatba venni. Viszont a beáll0tási felületénél bajban vagyok. Az asterisk -el csak el-el boldogulok, ha meg elakadnék, akkor egy csomó dokumentáció elérhető példákkal, de ez a fránya VoIP Gateway kifog rajtam.

    Amit szeretnék:
    A Line (FXS) és a Phone (FXO) portokra is egy - egy SIP accountot beállítani külön - külön, ami az Asterisk -em egy - egy felhasználója lenne. Az Asterisk -ben megvariálom vele, amit akarok. Az SPA3102 -nek pedig annyi lenne a dolga, hogy ha a Line csörög, a LS-Line felhasználóval csörögjön be az Asterisken, ha a telefonon tárcsázok, akkor pedig a LS-Phone felhasználóként tárcsázzon az Asteriskemen.
    Ugyanez persze a másik irányba is kellene, tehát ha hívom az Asterisken a bejelentkezett LS-Phone felhasználót, akkor csörgesse a rákötött készüléket, ha pedig az Asterisk tárcsáz a LS-Line kapcsolaton keresztül, akkor az a hívás menjen ki rajta keresztül a vezetékes hálózaton.

    Lehet én vagyok a béna, de teljesen elveszek a beállítások rengetegében.
    Azt még csak nagy nehezen meg tudtam rajta régen csinálni, hogy valamelyik Delmont klón direktbe menjen rajta, de erre már nem bírok rájönni.

    Tudtok segíteni? Ért valaki ilyen szinten ehhez a csodához?

    Köszi előre is!
    Laci

    Bónusz: Ha azt is be lehetne rajta lőni, hogy sikertelen kapcsolódás esetén (ha valami hálózati hiba miatt nem tudna kapcsolódni az Asterisk -emhez) csak simán menjen keresztül rajta az analóg jel oda - vissza, mintha ott sem lenne, az lenne az igazi!

    Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

Új hozzászólás Aktív témák