Új hozzászólás Aktív témák

  • Domestos

    tag

    Sziasztok!

    Nekiálltam összerakni instantwater disa callback-jét egy rpi-re 11-es asterisk-el, Dellmont vonalakkal.
    Változtattam néhány dolgon:
    1. A Hangup() opcionális paramétere nem timeout, hanem causecode, úgyhogy a 60-at kiszedtem.
    2. A makrókat átírtam subokká.
    3. Ezeknél fontosabb: letiltottam, hogy az asterisk kioptimalizálja az originate által létrehozott local channelt, mert ennek az a következménye, hogy az originate-context-ben a Dial nem azonnal végrehajtott paraméterei elvesznek, mert a local channel tárolta őket. Ezért pl a F(hangup...) nem hajtódik végre, ami elég kellemetlen, ha netán pont emiatt ragadnak be hívások, bár enélkül sem kellene beragadniuk.
    4. Beraktam a g opciót is a Dial-ba, hogy caller hangup esetén is fusson tovább a kód és legyen explicit Hangup(), mert azt szeretjük.
    5. Az asterisk úgy tűnik rosszul viseli, ha a h extension hosszan fut, úgyhogy a disa-request-ből a h extension azonnal egy Goto-val átküldöm egy közbenső új context-be és ott hívom az Originate-et.

    Ezeket csak azért írtam le, ha netán valakinek még tanulságos.
    Elakadtam viszont egy problémával, amiben ha valakinek még van ötlete, örömmel venném: végigpróbáltam már a dtmfmode és a relaxdtmf összes lehetséges kombinációját, és akármit csinálok, duplikált számokat kapok a callback vonalon. Tesztként kipróbáltam, hogy a TRUNK_CALLBACK egy belső SIP vonal legyen. SIP kliensből pötyögve a számokat persze nem volt gond, se számítógépen, se android Zoiperrel. Rendes mobiltelefonról viszont dellmontos callbackbe pötyögve sehogy sem jó. Az a gyanúm, hogy a Dellmont gsm átjárója ronthatja el a DTMF-et, és más voip szolgáltatóval működhet, de ezt még nem teszteltem, mi a véleményetek?

Új hozzászólás Aktív témák