Új hozzászólás Aktív témák

  • atillaahun

    veterán

    válasz fixi #1458 üzenetére

    Ezt mondjuk mondhattad volna korábban is, mert elsőre csak annyit írtál milyen netcsomagot vegyél. Azt hittem eltévedtél.
    Naszóval.
    Nekem az az általános véleményen, hogy mobilnettel nem lehet megbízhatóan használni a SIP szolgáltatókat. VOIP-ra jó lehet, értsd mondjuk Skype, Gtalk, Fringe, és társaik - ahol csak más hasonló account-tal rendelkezőt tudsz hívni.

    Viszont a fizetős SIP szolgáltatók esetében (akikről itt általában beszélgetünk), ahol különböző percdíjakon hívhatsz magyar (és külföldi) vezetékes és mobil számokat, én azt tapasztaltam, hogy rendkívül megbízhatatlan a szolgáltatás. Függ mondjuk ez sok mindentől, de leginkább valószínűleg a sávszélességtől. Abból is a feltöltési oldal a lényeg, mert én pl. nagyon jól szoktam hallani mindig a másik felet, de ők folyton mondják, hogy - tessék?/nem hallottalak/(nagyon) rossz/szakadozik a vonal/beszélnél hangosabban? stb...
    És ez még sokszor WiFi-n is előfordul. Tehát nekem az a tapasztalatom, hogy a mai Mo-i mobilnetek nagyon gyenge feltöltési sávszélességük miatt nem használhatóak megbízható telefonálásra.

    Bár tudom, hogy vannak jópáran akik nem fognak egyetérteni velem, mert náluk sokkal jobban működik a szolgáltatás, de arra eddig senki nem tudott választ adni, hogy mi okozhatja a rossz minőséget akár WiFi-n is - 1,5 Mbps-es (tesztelt) feltöltésnél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák