Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Mosqu!to #11604 üzenetére

    Ha már a Windows 11 topikban lett feltéve a kérdés, akkor alapesetben adja magát javaslatként a Windows 11 használata.
    Viszont mivel muzeális hardverkonfigurációról van szó, ami nyilván nem felel meg a követelményeknek, ezért ilyenre max. trükközéssel lehetne csak Windows 11-et telepíteni.
    Az előbbi ok miatt is lehet célszerűbb lenne inkább Windows 10-et telepíteni, ami 2025 októberéig, azaz még 3 évig aktívan támogatott.
    Akár + 4 GB RAM sem árthat, valamint egy SSD sem, ha jelenleg HDD a rendszermeghajtó.
    Ez nem feltétlen úgy megy, hogy mindegyik Windows-verziót végigpróbálgatjuk, hanem alapesetben azt telepítjük, ami kompatibilis az adott hardverkonfigurációval és amelyikhez van érvényes termékkulcsunk, licencünk. Ahol a Windows 7 konzumer vonalon már lassan 3 éve nem támogatott és jövő januárban a fizetős ESU is megszűnik, a Windows 8.1 támogatása pedig ugyancsak jövő januárban ér véget, vagyis aktív támogatással marad a Windows 10 és a Windows 11.
    A muzeális játékok nem feltétlen fognak futni modern Windowsokon, bár lehet próbálkozni szükség esetén a kompatibilis móddal, aztán vagy / vagy.
    Ha Windows 10/11 alatt nem működnek egyes muzeális játékok, akkor akár virtuális gépre is telepíthető egy Windows XP / 7 és lehet akár az alól is futtatni, ha van erre elegendő hardveres erőforrás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák