Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz svgyula #12380 üzenetére

    Nem néztem, és felesleges nézegetni, mert a Windows memóriakezelése annál jóval bonyolultabban működik, mint pl. egy tortát felszeletelni a vendégek között úgy, hogy neked is jusson. Igaz, hogy én egy 2003-as cikkben olvastam róla, de meglepne, ha azóta egyszerűsödött volna.
    Ráadásul a prefetch(ek) miatt a "csupasz" fogyasztás is mindenki másnál eltérő lesz. Pl. Erősen függ a HW összetételétől -»Eszközmeghajtó programok mennyisége, minősége, a telepített programok, és azokból miket indítasz el rendszeresen.
    Nem is beszélve arról, hogy egy általános célú op.rendszeren számon kérni azt, hogy a lehető legtöbb feladatra fel van készítve, minimum fura. Ez az ára annak, hogy a legváltozatosabb HW környezetben is futnia kell. Pl. akinek nincs bt eszköze, de a laptopjában van bt, annak "felesleges" minden háttérben futó bt-vel kapcsolatos szolgáltatás. Egészen addig, amíg nem kap egy bt fülest/hangszórót. Csak párosítja, és működik. Vagy pl. hálózatba kötnéd? Nem kell a hálózati komponenseket telepíteni/konfigurálni (tcp/ip protokoll, dhcp, cif,...) egyszerűen bedugja, és működik. Nem kell mindenféle programokat telepítenie, vagy szolgáltatásokat ki/be kapcsolgatni, könyékig turkálni a registry-ben . Ez a rugalmasság ára, hogy minimális mértékben erőforrásokat "pazarol".
    Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb erőforrás pazarlás, amikor a RAM kong az ürességtől. Azért pakolsz bele minél többet, hogy a rendszer és a programok kihasználják, vagy azért, hogy kongjon az ürességtől?

    Az pedig végkép nem az op.rendszer sara, hogy "telepítenek ész nélkül". Azt csak megpróbálja egyfajta módon kezelni.

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák