Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz gyulank #15128 üzenetére

    Itt pl. ebben és ebben a hozzászólásban nem lett leírva, hogy NTFS-re lett formázva a pendrive, meg hogy honnan lettek letöltve az ISO-fájlok, standard ISO (install.wim) vagy ESD ISO (install.esd), stb. Max. az, hogy a fájlkezelős fájlmásolással lett a pendrive-ra másolva az ISO tartalma és kikapcsolt Secure Boot mellett bootolt a Windows 10 telepítője.
    Ha támogatja a PC-nél az UEFI firmware UEFI bootolási módban NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozóról (pendrive-ról) a bootolást, akkor annak a Windows 10 és a Windows 11 telepítőjénél egyaránt működnie kell. A "De elindult." alapján pedig akkor végül csak sikerült az utóbbinál is, ha így kell érteni.

    A Windows 10 és a Windows 11, valamint a modern és elterjedt Linuxok (pl. Ubuntu) eleve Secure Boot kompatibilisek és normál esetben nyilván telepíthetők és utána működnek is bekapcsolt Secure Boot mellett, a 3.17-es verziótól 4+ GB-os install.wim esetén a Rufus UEFI-NTFS is eleve Secure Boot kompatibilis, stb. Ha esetedben nem és állandóan "visszaugrik a menübe", akkor az eleve abnormális, ott lehet a Secure Boot beállításainál (+példa) nem stimmel valami, ha elérhető újabb verzió akkor lehet nem ártana egy BIOS-frissítés sem, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák