Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz sajog159 #51486 üzenetére

    Hát, akkor én jelzem. Vasárnap este hétre van állítva a backup, de nem mindíg van olyankor bekapcsolva a gép. Amikor később bekapcsolom, akkor rövid idő után elindul a mentés. Van, hogy hétfő délután 5-kor.
    Tehát nem igaz az, hogy megvárja a következő ütemezett (vasárnap 19:00) időt. Hacsak úgy nem, hogy a háttérben beütemezi magát valamikorra, egyszeri alkalommal.

    "Azt olvastam, hogy a PC-nél általában hibrid mód a defolt beállítás hibernáláskot "
    Hibrid alvás azt jelenti, hogy alapvetően alvás módban van a gép, de biztos ami biztos alapon lementi a rendszer a hibernálás módban is. Ez azért jó, mert, ha közben megszűnne az áramellátása a gépnek, akkor sem vész el semmi, mert ilyenkor a hibernáláshoz lementett állapotból ébreszti fel magát. Azonban ez azért rossz, mert ez minden altatásnál 2-4-8 sok giga írást jelent a háttértárra, ami egy winchesternél sok idő, SSD esetén pedig többgiga írás, és flash cella koptatás. Én napjában tucatszor altatom a gépet, nem kéne mindíg gigákat írnia.
    Asztali gépekben általában alapesetben be van kapcsolva a hibrid altatás.
    Laptopoknál viszont két oka van, hogy miért nincs. Az egyik, hogy ott az akkumulátor miatt nem valószínű, hogy hirtelen elmenne az áram. A másik pedig a felhasználói szokások miatt. A lehasználó gyorsan lecsapja a laptop fedelét, ezzel altatja a gépet, és már viszi is, dobja a táskába, csomagtartóba,... Ha eközben intenzíven mentené a Windows a memóriatartalmat, annak nagyon nem örülne a HDD.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák