Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Zoli1222 #101705 üzenetére

    A ReFS fájlrendszer önmagában még nem feltétlen gond, mivel azt tudja kezelni a Windows 10, illetve elvileg a Home kiadás is. Ha nem támogatná, akkor olyasmi hibaüzenet jelenne meg, mint pl. a W7-nél, az nem tud vele mit kezdeni. Ellenben a Windows 8.X, 10 rendszerek, valamint az azokra épülő szerver kiadások igen. A W10-nél max. annyi változás történt, hogy a 1709-es verzió óta a létrehozás és a teljes körű kezelés csak a Pro for Workstations és az Enterprise kiadásoknál támogatott, ellenben pl. olvasni a többi is tudja.

    Ha esetedben formázni akarja a Windows az USB HDD-n lévő eredetileg ReFS fájlrendszerű kötetet, akkor az azért lehet, mert RAW lett. De itt nem mindegy, hogy csak átmenetileg lett ilyen, vagy tartós az állapot nem megfelelő használat, szoftveres leválasztás hiánya, vagy csatlakozási (érintkezési) probléma miatt. Ha csak az előbbi, akkor azt akár a Windows frissítése is megoldhatja, ha nem naprakész, sőt meg is oldotta az utólag leírtak alapján.

    Egyébként azt szabad tudni, hogy miért ReFS, céges, egyéb speciális felhasználás miatt? Ugyanis normál esetben, otthoni használatnál eleve az exFAT, NTFS az elterjedt, meg nem nagyon formáznak gyárilag sem ReFS-re külső merevlemezt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák