Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Oppenheimer #16199 üzenetére

    Semmi közöm, az Insider fejlesztőkhöz, viszont megelégedéssel használom a programot hónapok óta. Ha valakinek meríti az akkut, az szerintem max a reklámoktól lehet, amit az ingyenes verzió pörget, de hogy nekem nem meríti az tuti.
    Hogy tele lenne felesleges dolgokkal? Kezdjük az elején. Maga a program az élő csempéjén (igaz hogy 30 percenként frissül a rendszer megkötései miatt), de kiírja az akku töltöttség százalékos értéke mellett, a becsült hátralévő időt, mennyi idő telt el az utolsó töltés óta, és mennyi a szabad hely a belső tárolón.
    De mik is azok a felesleges dolgok? Először is részletes statisztikát ad az akkku használatról, amivel sokkal könnyebb kiszúrni egy akku zabáló programot, ha valamiért gyanúsan gyorsan merül a telefon. Nem a programot mondja meg sajnos, mint a droidnál a Wakelock detector, csak megmutatja melyik időszakban volt gyorsabb a merülés. Riaszt, ha valamiért egy beállított szintnél gyorsabban merül az akku, riaszt a beállított akku töltöttség szintnél, és jelez, ha kész az akku töltése. Ezen kívül kivált egy csomó olyan kis programot, amivel a telefon kezelését szokták a userek megkönnyíteni.
    Van egy led bekapcsolója (zseblámpa), zene lekapcsolója (music stopper), iránytű, ami akár térképen is mutatja a jelenlegi helyed, közvetlen záróképenyő beállítás, valamint wi-fi, adatforgalom, bluetooth, gps, repülési üzem, takarékos üzem, elforgatás ki-be kapcsoló. Ezeket mind ki lehet tűzni a kezdő képernyőre, mint kapcsolót és ott az élő csempe (például az adatforgalom) a színével jelöli hogy melyik funkció van ki illetve bekapcsolva.
    Van ezen kívül a Bing háttérkép letöltés, a világóra, a stopper és a vissza számláló, ami még az időt is bemondja, és a szerintem létező talán legrészletesebb rendszer információs rész, beépített diagnosztizáló modullal.
    Akkor ez eddig hány kis programocskát is vált ki, amiket azért szoktak letölteni, hogy ne kelljen a menüben keresgélni egy-egy funkció változtatásához? Nem akarom megszámolni, de ha választani kell, hogy ez az egy program foglalja a memóriát és dolgozzon a háttérben esetleg, a sok kis apró helyett, inkább ezt a mindenest választom.

Új hozzászólás Aktív témák