Új hozzászólás Aktív témák

  • btudos

    veterán

    válasz Lall #24251 üzenetére

    Edesanyam logopedus, gogypedagogus, meg meg egy rakat hulyeseget tud, sose erdekelt. Semmi szuksege az angol nyelvre, 20 ev alatt ketszer volt kulfoldon, de onszorgalombol (!!!) megtanult angolul ugy, hogy ma mar van hogy korabbi kolleganoi forditani hivjak workshopra, mert csak O erti amit a vendegeloado mondd. De itt vagyunk mi. 3-an vagyunk testverek, soha nem jartunk plusz iskolaba, altalanosban es kozepiskolaban megtanultunk angolt nemetet olyan szinten, hogy barmikor barkivel szoba tudnek elegyedni. Es nem csak en, a nalam 3 evvel fiatalabb ocsem is. Mert O is felfogja hogy kell a nyelv, mert mashogy nem lehet megmaradni. Barmit csinalsz, mar kamaszkent fontos a nyelvtudas, hogy megteremtsd magadnak a lehetoseget, amit esetleg mas nyelvtudas hianyaban nem tud.

    Voltunk Nemetorszagban cserediakok mimdharman. Egy fillerunkbe nem kerult, a sajat magunk altal irt nemet bemutatkozolevel alapjan meghivtak. Elvitt az osztrak siedzo egy hetre sitaborba, mert mi megertettuk amit mond, ezaltal meg ia tudtuk csinalni. Ocsem kiment Lengyelorszagba onkormanyzati penzen nemzetkozi taborba, mert az angolja neki volt a legjobb az evfolyamaban. De mondhatnam magamat is, mert csak annak koszonhetem a munkamat, amit evek ota csinalok, hogy szakmai es tarsalgasi szinten is megfelel az elvarasoknak az angol nyelvtudasom. Ezek utan ne mondja nekem senki, hogy manapsag,a 21. szazadban bizonyos retegeknek nem szamit a nyelvtudas, mert igenis szamit. Mindenkinek. Csak nem tudnak rola. Szorgalom es jozan esz kell ahhoz, hogy az embernek meglegyenek a lehetosegei.

    gzbotii: Angol izvilag :DDD Skociaban voltam par eve, 10 napig halon eltem, mert minden mas ehetetlenul izetlen volt, angol konyha... :U

    [ Szerkesztve ]

    Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

Új hozzászólás Aktív témák