Új hozzászólás Aktív témák

  • netreg

    tag

    válasz And #11708 üzenetére

    OK. A részeredmény: Összekötöttem a két routert. :DD

    Hosszabb kipróbálásra nem volt lehetőség, mert sok időt elszúrtam azzal, hogy WiFi signal meter progit kerestem a Macintoshra:( Találtam kettőt (MacStumbler, KisMac), de egyiket sem sikerült működésre bírnom sajnos.

    Aztán próbáltuk az Alice/Pirelli vackot lecserélni a Thomsonra, de sajnos sokadik próbálkozás után rá kellett jönnöm, hogy valsz a Thomson DSL modem része hibás.:((

    Ezután egymás mellé tettem a két eszközt és próbáltam UTP-vel összekötni, hogy az Alice legyen a modem és a TH a WiFi router, hátha az erősebb adóvevővel rendelkezik, de nem ment át az Internet forgalom. Lehet, hogy nem egyenes kábellel kell csinálni, bár ha WiFi-n keresztül kapcsolódtam a Mac-kel a TH-ra, akkor is tudtam konfigolni az Alice-t, szóval látták egymást. Inkább valami route-olási probléma lehet, a belső háló (azonos címtartomány) átmegy... Na mindegy úgy sem ez a fő csapásirány, hanem elvinni egymástól a két eszközt és repeaternek használni a TH-t. Ma azért kipróbálom még egy DSL-360R-el is a TH-t, hogy biztos legyek a modem hibájában.

    A WDS (Wireless Distribution System) kiválóan alkalmas a TH repeater módba helyezéséhez, csak, ahogy sejtettem is, össze kell hangolni a titkosítási lehetőségeket. Kicsit gondban voltam, mert máshogy jelöli a két eszköz de aztán 2-ra sikerült belőni.

    Azt értem, hogy a WEP elég gyenge. De kell-e a WPA TKIP+AES-ben nagyon bonyolult kulcs vagy elég lehet mondjuk egy jól megjegyezhető mondat megspékelve spec karakterekkel pl. g0o1o2d3m4o5r6n7i8n9g. Falun vagyunk egyébként, nem olyan nagy a betörésveszély:) Meg aztán azt sem tudom, hogy ha kiveszek az SSID broadcast opciót, akkot a WiFi repeater-t hogyan párosítom a WiFi routerhez. Gondolom amikor scanneli a hálót csak a broadcast-os SSID-t találja meg...

    v1. Igen. Mérsékelt lesz a növekedés, de lehet, hogy elég. A WEB-es leírás alapján (http://www.freeantennas.com/projects/template2/index.html) 9dB várható el tőle. Aztán meg ha mindkét eszközre tennék, akkor szinte már irányított Point2Point lenne a forgalom :))

    v2. Igen. Hányaveti a fogalmazás, de értetted azért :) Asszonypajti pl. farkincának hívja az USB-dongle-t, ami ugye hardverkulcs... Biztos, hogy egy USB-s kliens állítható antennával kevesebbet tud, mint egy laptopba épített cucc? Már csak azért is kérdezem, mert szedtem már szét laptopot és ott olyan mértékű csúfoltság van, hogy az már igazán integráció :)) A tegnapi áldozat egyébként egy aludobozos Mac Leopard volt. Azt gondolom, hogy aludobozba zárni az antennát, lehet, hogy dizájn, de nem értelmes.

    v3. Mi a jó jelszint dB-ben? Megpróbálom ma közelebb tenni a repeater-t. Úgy gondolom egyébként a fenti gép a szűk keresztmetszet, de ma kiderül, hogy mire jó a parabola.

    Értem. Tehát fél-duplex, ez a kulcsszó. Ez a rádió miatt van, igaz? Ugyanazt a közeget nem tudja egyszerre sugározni és venni. Gondolom ezen az sem segít, ha két g-s antennája van, hiszen ugyanazt a frefvenciát (2,4GHz) használják, így egymást pusztítanák. Segíthet viszont ha a két antenna külön sávban dolgozik. Pl. az egyik g-s, a másik a-s. Ez már csak SW kérdés, hogy miként menedzseljük le és a repeater "duplexé válik" ha jól sejtem.

    [-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Új hozzászólás Aktív témák