Új hozzászólás Aktív témák

  • bumerang10

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket, tanácsaitokat.
    Adott két egymással szemben lévő családi ház, az egyikben van vezetékes és wifi-s internet, a másikban szeretnénk, hogy legalább 1 asztali gépen legyen.
    Az internetet adó eszköz egy Edimax BR-6204Wg wifi-s router, ami az egész házban mindenhol biztosítja a maximális netet.
    A szemközti házba sikerült egy Engenius 5610-es kültéri wifi eszközt beszerezni ami elméletileg befogná a wifit. Az Engenius az utca felőli tűzfalon, míg a router wifi antennája a másik ház utcára néző nappali ablakában van kb 20 méter távolságra. A routeren 8 dBi-s antennára cseréltük már a gyárit.

    A probléma ott kezdődik, hogy ugyan az Engenius bekapcsolás után, illetve néhány perces gondolkodás után befogja a wifi jelet és -73 dBm jelerősséggel 5-ből 4,5 Megás netsebességet mutat, de amint a feltöltés sebességének tesztelésére vált át, megszakad a kapcsolat és azt jelzi, hogy hálózati kábel nincs bedugva. Ezután már szinte magához sem tér a hálózat csak egy újraindítás után.
    A fő probléma nem az hogy nem tudom lemérni a feltöltési sebességet, hanem az hogy egy facebookra történő képfeltöltésnél is ugyan ez a probléma van.
    Ha csak simán netezek, keresgélek, levelezek, akkor 1 órán keresztül is fenn tudok lenni a neten, de ha valamit fel szeretnénk tölteni szakad a kapcsolat, és utána már a sima netezés sem működik.

    Csatornaváltáson már gondolkodtam, de mivel a 6 érzékelt hálózatból 2 db az 1-es csatornán 2 db a 6-os csatornán és a 2 db a 11-es csatornán van, nem látom értelmét a változtatásnak.
    Ha jól gondolom N-s routerrel sem mennék többre, mert a vevő csak G-s tud, illetve 5 GHz-en is működne, csak 20.000 Ft-os dual-bandos routert venni sincs kedvem.
    Van esetleg ötletetek, hogy mi van rosszul beállítva, minn kellene változtatni?

    Előre is köszönöm a tanácsokat, segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák