Új hozzászólás Aktív témák

  • thomson33

    csendes tag

    Üdvözlet!

    Van egy nagy gondom, és eljött az a pont, hogy írásban kell segítséget kérnem, mivel mérhetetlen mennyiségű, minőségű és nyelvű fórumot hiába böngésztem át.

    Gépemen, ami egy Acer emachines E520 masina, bődületesen lassú a vezeték nélküli internet. 30 mbit/sec amire elő vagyon fizetve, (tulajdonképpen 70, de modemcsere szükséges, amin a szolgáltató ül még, de ez nem releváns) viszont speedtest.net-es mérésnél feltűnt, hogy olykor a feltöltési sebességem nagyobb mint a le, de semmilyen esetben sem megy 10 mbit/sec fölé, illetve ez a 10 mbit/sec is igen "furcsán" nyilvánul meg ugyanis nem folyamatos a letöltés, a kis letöltési grafikon olyan mint az ekg görbe. Az érdekesség az, hogy a mellettem ~43 centire ülő öcsém gépén 22-23 mbit/sec simán jön a wifin, illetve "ekg" görbe sincs, a letöltés szép, folyamatos.

    Valamelyest konyítok azért ehhez ahhoz számítógép ügyben, általában megoldom a dolgokat, de meg vagyok fogva. a notebookban egy Atheros AR 5070EG wifi modul van (g/b szabványos) öcsémében Atheros AR5B97
    a probléma az új router (d-link DIR-657) beszerelése után jött, előtte tp-link volt, semmi gond nem volt vele, de elöregedett, megholt új kellett. op.rendszer windows 8.1 (win7 alatt is ugyan ilyen volt a helyzet).
    Először frissítettem az atheros driverét a gyártó honlapjáról a világon létező legfrissebbre, 0 eredmény. Jött a router. (jelzem öcsémnek tökéletes a nete! ) Szóval routeren csináltam mindent. Próbáltam a titkosítást átállítani, a csatornát, frissítettem a legfrissebb gyári firmware-t. Mivel a router n/g/b szabványokat támogat, gondoltam az n bekavar így azt lekapcsoltam, de semmi.

    Fogtam az utp kábelt routerrel összeköt, teszt. Kábellel is elmarad a kívánt sebesség, max. 20-23 mbit/sec és itt is "szaggatva", feltöltés tökéletes. Kábel próba öcsém gépén, simán jön az elvárt 30 körüli érték.
    Erősen feltételezem, hogy a wifi modullal a gépemben nincs gond, mivel amíg működött a tp-link, addig meg volt a megfelelő sebesség.

    Várom megtisztelő ötleteiteket.

Új hozzászólás Aktív témák