Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz deadwing #35058 üzenetére

    "A helyzet rosszabb mint volt."
    Akkor ott valami nagyon alapszintű eltoszás van, bár azt írtad a múltkor is, hogy csatlakozók / kábelek / antennák rendben vannak. Jelenleg semmiféle toldás nincs a kábelben, csak az antennák a gyári kábeleikkel? Egyébként az elejétől kezdve kicsit nehezen tudtam kihámozni, hogy ki-kivel van, hogy épül fel a rendszer.
    "[..] mert azt a tanácsot kaptam hogy dual bandes kártyára ne tegyek 1 antennát."
    Ilyet emlékeim szerint senki sem tanácsolt, meg értelme sincs sok. Azt említették, hogy kétsávos kártyához kétsávos (dual band) kártya dukálna, de ez sem szentírás: egyrészt irányított (nagyobb nyereségű) gyári kétsávos antennát nem sűrűn találsz, másrészt ha csak az egyik sávon szeretnéd használni a kártyát / AP-t, akkor egysávos antenna is elegendő. A két sáv csak egy plusz feature, nem kötelező használni, főleg ha csak egy állandó pont-pont összeköttetés a cél.
    "Polarizáció is OK. Vertikálisra tettem őket, mert a zavaró AP-k mind horizontálisak, és semmi..."
    Ezt nem tudom, honnan veszed: a "zavaró AP-k" általában gyári állapotú körsugárzóval ellátott eszközök, egy körsugárzó pedig szükségszerűen egy vertikálisan álló bot vagy rúd, amely ezért vertikálisan polarizált. Horizontális antenna csak irányított lehet, a gyári soho-eszközökön meg mindig körsugárzók vannak.

Új hozzászólás Aktív témák