Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Shyciii #35886 üzenetére

    "Csak nem értem, hogy miért adhatnak el olyan valamit, ami lehet hogy elméletben tudna, de valójában nem tud akkor a sebességet."
    Többször is volt már szó erről a témáról különböző wifi-topikokban: a szabványok névleges sebessége nem elméleti, hanem nagyon is gyakorlati érték, csakhogy:
    - nagyon rövid időtartományban (az elemi szimbólumok szintjén) van meg,
    - a wifi működése kétirányú, a résztvevő felek adás-vétel átkapcsolása és a szükséges csomag-visszaigazolások sok 'felesleges' időzítést igényelnek,
    - a maradék is egy beágyazott protokoll.
    Tehát a 11, 54, 150, 300, stb. Mbps nem valami elméleti és elérhetetlen plafon, hanem az elemi fizikai szimbólumok valós átviteli sebessége. De az a tény, hogy mi ezekkel az értékekkel nem találkozunk sosem, még nem jelenti azt, hogy valahol a protokoll legmélyén ne léteznének. Legnagyobb bánatunkra a valós / gyakorlati sebességek nagyon-nagyon sok változótól és részben általunk is befolyásolható paramétertől függenek, az említett - szabványra jellemző - elemi szimbólumsebességek viszont mindig állandóak. Lehet tehát 'átverésként' tekinteni ezekre az elérhetetlen Mpbs-értékekre, de attól azok még a fizikai szinten ott vannak.

Új hozzászólás Aktív témák