Új hozzászólás Aktív témák

  • Trucker39

    tag

    válasz LK #52397 üzenetére

    Szerintem még nagyon kevés az a csata mennyiség, amiből számolja a stat oldal az átlagot.
    Várjunk még vele, mire fejleszthető lesz.

    A torpedózással több gond is van. Az egyik, hogy hiába az 5 torpedó, a raj lassú és messziről látszik. A célpont - ha nincs kényszer helyzetben - akkot még a leglassabb hajó is szembe fordul vele és maximum egy, szerencsés esetben kettő találat van. A sebzése meg 3800 max. Ebből vonódik le a torpedó védelem százaléka. Igen, egyből indítható a második raj, de itt van egy kis bibi. Ha erős volt a légvédelem, amibe nagyon könnyű belefutni, a kevés raj HP miatt nincs visszatérő gép. Így a fedélzeti tartalék kerül felhasználásra, ami nálam 13 gép. Hamar feltűnik, hogy 2-3 támadás alatt elolvad a teljes torpedó raj készlet. A fedélközből a pótlása meg nagyon hosszú idő. 78 s/gép. Ezért óvatosnak kell vele lenni.
    A másik baja a lassú élesedési idő. Nálam most 694m, ami alig kevesebb, mint a Kaga 800-m élesítési ideje. Mind a kettőnél az a baj, hogy közelre nem lehet dobni, ezáltal lecsökkentve azt az időt, hogy a célpont tudjon rá reagálni. Viszont a Kaga esetében sok gép van egy rajban (9), így az első - csali - támadásra rámozduló célpontot újra lehet támadni, már a megfelelő irányból. Így a rajtámadása sokkal hatékonyabb. A torpedói is gyorsabbak, a raj is gyorsabban mozog. Arról nem is beszélve, hogy a Kaga legendásan sok géppel rendelkezik.

    A Serov esetében viszont a lassú megközelítés és az egyszeri, távolról támadás miatt nagyon alacsony a találat mennyisége. Nem lehet keresztbe dobni, mert nincs mivel. Alapvetően el kell felejteni a rombolókat és a cirkálókat torpedóval támadni.

    A rakétás rajjal támadni is művészet. Itt is gond a raj lassúsága és kevés HP értéke. A légvédelmi zónában így több időt tölt, ami csökkenti a célba juttatott rakéták számát. A másik gond vele, a végtelenül lassú rakéta támadása. Minden hordozónak kicsit más, hogy véletlenül se lehessen megszokni és betanulni a dolgot. Nincs visszaszámláló, vagy csak én nem láttam, de érzésre ennek a rajnak a leglassabb a támadása eddig. Olyan 5-6 másodperc körül van. Ez azt jelenti, hogy amikor elnyomom a rakéta támadást, már nem lehet rajta változtatni. Oda dobja a rakétákat nagyjából, ahová előre jelzi a géppuska tűzzel. Ennyi idő alatt a romboló 3-4 hajó hoszt mozog, a cirkáló meg kettőt. Itt a lényeg, hogy bármilyen irányban. Alapvetően ezért csak álló hajóra, vagy csatahajóra érdemes dobni. A többiek könnyedén elkerülik a rakéta támadást. Itt viszont figyelni kell mert 37mm az átütése. Ha vastagabb páncéllal találkozik nincs sebzés, mert csak lepattan. Na jó, néha gyújt.
    A bombázókat meg már kielemeztem.

    Soknak tűnik a torpedó szám valóban, de: A kevesebb néha több.

    A Nakhimov-nak 7 lesz egy rajban.

    A Haku kettő torpedóját sokkal könnyebb célba juttatni, mint a Midway rengeteg torpedóját. Hiába az utóbbi nagy területet foglal le, de nagy készülődés után oldja csak le. A japán esetében meg gyorsan fókuszál, gyors torpedókkal támad és nagyokat is sebeznek. Sok gép van a rajban, így sokszor lehet támadni és jó nagy felfordulást lehet okozni egy aránylag zárt rajban is. Nem is nagyon kedvelem a MIdway nagy támadó raját. Mondjuk nem is az erőssége neki. Ott a bombázók azok.
    Oda akartam kilukadni, hogy T6-ban számomra abszolult nyerő a japán kis hordozó. Hiába mutat mást a statisztika. Szerintem csak nem jöttek rá, hogyan is kell jól használni. Saját szinten, hiszen ott kell minden hajót megvizsgálni, egy kis fenevad. T8-ban is tud dolgozni, de ott már a kevés HP miatt nem nagyon jut szóhoz.

    Nálam Azuma kapitány van benne. Öröm nézni, mikor sok a national+ hangbeállítású játékos egy csatában és kb a második, harmadik támadásom után olyan szépen szót fogad neki a többi játékos, mint a kis angyal. Kéri ezt, vagy azt, vonuljon vissza, stb.

    Egyrészt szépen beszél, másrészt meg azzal kezdünk saját tier-ben, hogy Off-olunk egy rombolót, vagy egy cirkálót már az első támadás közben.

    Sokat beszéltetem csata közben és csata végére össze szoktunk szedni néhány karma pontot vele. Meg persze 3-4 kill-t is.
    Nem véletlen, hogy sok csatám van vele. Élvezet vele menni. Olyan pihentető számomra a dolog.
    Mondjuk a statja is jó.

    sh4d0w: Sajnos a kód, mikor írni kezdtem a szöveget már nem volt elfogadható állapotban.

Új hozzászólás Aktív témák