Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz BÁ Nutrition #149088 üzenetére

    Live nézetben ahol fehér az oldala ott üreges páncél van (spaced armor). 100mm a tank oldala, de van még rajta egy 30mm-es extra páncél réteg. Szóval alapvetően 130mm az oldala, de az üreges páncél miatt máshogy viselkedik, mint ha egy sima 130mm-es lemez lenne. De van kicsit alatta olyan rész is amin ezen felül még egy 20mm-es réteg van ott 3 rétegű a páncél.

    Ha egy AP/APCR lövedék üreges páncéllal találkozik akkor nem az történik hogy összeadja a rendszer a páncélrétegek vastagságát és arra számol átütést, hanem először kiszámolja az első rétegnél mi történik, ha azt átüti akkor kiszámolja mi történik a következő rétegnél, de nagyon fontos hogy itt már kisebb sebességgel és csökkentett átütéssel megy a lövedék, aztán ha átmegy ezen is akkor számolja tovább egészen addig amíg meg nem áll vmiben a lövedék. Ráadásul a rétegekkel való találkozáskor irányt is változtat kicsit a lövedék ha jól tudom, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. Szóval egy 100+30mm-es üreges páncél átütéséhez kicsit nagyobb penetráció kell, mint egy 130mm-es sima páncéléhoz. Ráadásul az IS-eken ezek döntött páncélok amit tovább bonyolítják a helyzetet. Ezért szokott az IS-3, IS-5, IS-6, T-10, IS-7 tankok oldala néha mágikus lepattanót generálni. Ezzel együtt ha AP/APCR lövedékkel jó szögben találod el az üreges páncélt akkor többnyire át szokta ütni.

    Ha HEAT lőszerrel lövöd akkor viszont az üreg el szokta nyelni a plazmát, így azzal többnyire nem sebzed ezeken a helyeken. Ugyanúgy ahogy a tereptárgyak is felfogják a HEAT lőszert, itt is az első réteg megfogja és a többi rétegre így már nagyon kicsi hatással van.

    HE lőszernek szintén nagy ellensége az üreges páncél. Az első réteg aktiválja a robbanást a többi réteg pedig elég sokat elnyel belőle.

    Más téma:
    BÁ Nutrition fórumtárssal ma mentünk 14 csatát szakaszban. Nagyon úgy néz ki hogy már működik a javított szakasz mm. 8-as és 9-es tankokkal mentünk. A 8-asokkal egyetlen egyszer kerültünk csak 10-es csatába, többnyire 9-esben voltunk és ott is gyakori volt a 3-as eloszlás vagyis volt sok 7-es tank is. 9-es tankokkal pedig minen második csatában top tierek voltunk. :Y
    Elég kellemesen lehetett így szakaszozni. Sok jó csatánk volt. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák