Új hozzászólás Aktív témák

  • FefeeX

    veterán

    válasz Cathfaern #27984 üzenetére

    Healer vs tank: valóban, mondjuk nekem healerem BCben volt, de azon kívül, hogy pár skill be van bindelve (mondjuk 5-6 általában, meg néha 1-2 cuccot még "manuálisan" ellősz, nem egy "megerőltető" feladat, szerintem tökunalmas. Gyakorlatilag healerként a pályából és az akcióból még annyit sem láttam, mint előtte dps-ként :) Folyamatosan az egyen ablakocskákat figyelni, olyan, mintha c64-en játszanál olyan játékot, hogy kiír egy számot, és be kell írnod amit kiírt... :)
    Az viszont, mint mondtad igaz, ha a healer elalszik egy pillanatra, vagy csak nem figyel, oltári nagy bajok lehetnek... Hiába van a tanknak brutál girje, ha 5mp-ig nem kap hílt adott esetben, már halott is. Ez mondjuk főleg pugokra jellemző, VOA a legjobb példa. Mikor a healer mutogat, hogy a "tanknak szar a gearje" defcappel, meg unbuffed 33k+-al... De healt vagy 5-6 másodperce nem látott tőle senki...

    Tankként azért figyelni kell, megint csak főleg pug, mert ott aztán rántanak mindent, és a DK sem isten, hogy egyszerre 3 mobot tart 3 különböző 3-4k dps-től... Mert igen, aminek nem örültem, az az, hogy már boldog-boldogtalan iszonyat könnyen jut hozzá a ilvl226+ gearhez, és bőszen leaggrozza a non-targetet... (ezt előtte, full kékben nem tudta megtenni) - first try-okon (5 boss down ulduarban, most kezdtük a héten, nem röhög :) ) mondjuk azért izzadós a tank melója, bár azért a dps-nek is figyelni kell, főleg aminek petje van, és főleg bossfightokon (ne állj bele, állj odébb, hány méter, stb), talán a legjobb példa a pug emalon. Eleinte (peccs előtt, mikor iLVL213 jónak számított még) a dpsnek meg kellett lennie minimum 2k mindenkitől, különben nem megy le az add, wipe. Ha valaki elfeledkezik és nem nukol, wipe. Ha benn marad a novában, meghal. 2-3 dps meghal -->wipe. Persze, guildes runnál kicsit más, komolyabb guildekben ért az ember annyit a kasztjához, hogy full kékben is röhögve kitol 2k dps-t... (nálunk - végre - most kezdődött el igazán a "komolyabb" guildes progress)

    Growl amúgy nem nulláz threat táblát? Csak mert sosem néztem, és ugye mindig amit visszahúzok, azt ütöm tovább, így nem húzzák le megint, lehet csak a gear miatt...

    Szal lényeg a lényeg, szerintem legjobb a dps-makro-dk :) 1es gombra bemakrózza a rotát, azt beáll a mobbal szemben, spammel, és közben nézelődik :)

    Kharg: first try-okat hasonlíts, mert healernek mindig meló lesz a heal, tanknak meg a first try az igazi izzadás. Utána mikor már rutin, olyan mint az autóvezetés... Ja, meg ami még húzós, az néhány öcsi (Watch him die pl) betankolása :)

    Louro: dehogy is, taunt (growl, dark command, stb) ami minden classnak van, csak másképp hívják, de a taunt a legjobb név rá szerintem, csak akkor kell, ha épp le akarsz húzni valamit valakiről. Nyomkodni felesleges, benne van a tooltipjében, hogy ha rajtad a mob, akkor nem csinál semmit, csupán CD-re teszed az esetleges vészhelyzet elől... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák