Új hozzászólás Aktív témák

  • kuLi_

    tag

    válasz Lokids #74505 üzenetére

    Közben megnéztem a videót, és szerintem feltétlenül variálnod kellene az UI-don. Rengeteg mindent le tudnál egyszerűsíteni, nagyban megkönnyítené az életed és jóval effektívebb lennél. Gyorsan összeszedtem, hogy személy szerint én min változtatnék.

    Amíg van legalább egy olyan létfontosságú spelled, amit kénytelen vagy kattintani, addig én személy szerint azon lennék, hogy találjak neki egy elérhető (fontos!) helyet a billentyűzeten közel, illetve begyakoroljam azt úgy, hogy még véletlenül se rontsam el. Ha nem tudsz valamire azonnal reagálni hanem előtte szépen rá kell húzni a spellre az egeret, az könnyedén wipehoz is vezethet. Szokd meg és használd ki a modifier gombokat, avagy ALT+ vagy CTRL+ vagy SHIFT+ gomb. DPS-ként nekem az összes dps cooldownom az SHIFT+ valamelyik egérgomb kombinációjával csattan el, így mozgás közben sem okoz problémát.

    Ez nyilván megszokás kérdése, de a helyedben én középre "behúznám" alapból a raidframet, nagyjából a karakterem alá. Azzal, hogy kvázi teljesen bal-szélen van a raid, szerintem erősen megosztja a figyelmet, ráadásul szerintem feleslegesen ilyen nagy. Nem biztos, hogy látóteredben vannak/lesznek olyan boss-mechanikák, amiket el kellene kerülnöd, vagy ha éppen a mozgásra ügyelsz erősen mert a fight megkívánja, úgy a raid nincsen annyira előtérben, hogy azonnal észrevedd, hogy valaki épp meghalni készül.

    Lehet, hogy ránéznék a Vuhdora. Jobban kihangsúlyoznám a raidframen a dotokat és a timert, látnod kell, hogy mi meddig van fent, mikor jár le. Mindenképp leszednék egy Weakaurast és megtanulnám annak alapszintű kezelését, mert szerintem elengedhetetlen kelléke az effektív raidelésnek (vannak természetesen egyéb alternatívák is, azonban ez a legnépszerűbb és szvsz. a legjobb támogatással bíró). Muszáj látnod, hogy mi mikor proccol, meddig van rajtad, vagy épp mikor jár le. A WG a videódban néha hosszú másodpercekig nem volt eldurrantva off-cd, miközben meleeben többen erősen sérültek, és mozgás közben a druid előnyt élvez az instant hotjaival a többi healerhez képest. Valószínűleg pont maga a mozgás volt az, ami abban a helyzetben megakadályozott téged, hogy elnyomd.

    Releváns példa Youtuberól 15 másodperc alatt kikeresve egy ideális resto UI-ra. Az illető nem Vuhdo-t használ, illetve a CD-knél Weakauras helyett TellMeWhen-t. Látni, ahogy minden fontos információ ott van a karakter környékén, fókuszban a CD-k, stb.
    Másik példa, Mythic Odynt healelő resto druida, hasonló a helyzet. Emberünk Vuhdo-t használ, és látható, hogy a CD-ket hangsúlyozza ki, egészen átlátható.

    Weakaurashoz már vannak tonnaszám előre legyártott hasznos kis "csomagok", mint például ez is, amit ha beimportálsz, így fog kinézni:

    Szigorúan szvsz., segítő szándékkal, úgy, hogy nem játszottam már két kieg óta a druidommal, szóval lehet, hogy hülyeségeket beszélek, na... Remélem nem...

    Ez itt a reklám helye.

Új hozzászólás Aktív témák