Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz sajtee #17717 üzenetére

    Ez úgy működik sok esetben, hogy drága felújítani rendesen az utat, egyszerűbb kibaszni a 30-as táblát és a nehéz útviszonyokat, mikor annak az útnak (ha nem lenne szar) egy 70-es lenne az ideális. Így még a biztosító se fizet, ha a kátyú miatt megsérül a felfüggesztés, mert te 50-nel mentél, holott kint van a tábla... traffipaxokól meg már ne is beszéljünk.

    @roberto211: jól értem, tanulóvezető voltál vagy édesanyád vezetett? Gondolom utóbbi, de jobb képben lenni. Az olasz meg tipikus hétvégi vezető, lassan megy, nem használ indexet és még neki áll feljebb, én is nap mint nap találkozok olyanokkal az anyósülésen ülve, hogy kanyarodás közben bassza ki az indexet, de még így is tövig kell nyomni a féket, hiába a rendes követési távolság. Amin múltkor kerekedett el a szemem:

    Mi voltunk a zöldek, 70-es táblánál mentünk 75-tel (relatív gyorshajtók voltunk, ugye 10% engedélyezett asszem), előttünk egy Audi A8, úgy 100m-re. Elhagytuk a felhajtót, egyszer csak azt látom, hogy az Audi mindenféle jelzés nélkül keresztbefordul előttünk az úton, a híd alatt!! (lelassít, majd elkezdett fordulni) amikor apám tövig nyomta a féket (és a dudát) és úgy 3m-re álltunk meg az idióta baromtól egy háron tonnás tehergépjárművel. A poén az, hogy a másik irányból enyhe kanyar van, aki 70-nel jön, az nem tudott volna megállni az Audi miatt. Apám félreállította a kocsist és vagy tíz percen keresztül vitatkoztak, én meg kihívtam a rendőrséget, mert volt kamera a kocsiban (talán feketedoboz is van benne, azaz valami, ami rögzíti a kocsi sebességét meg ilyenek), plusz olyan szép féknyomot hagytunk, hogy azt fél évig vakarhatja az eső lefele.

    Én tényleg megijedtem, mert ha apám mögött nem lenne 30 év vezetési tapasztalat, tuti ütközünk. Konkrétan hallottam a szívverésem és mérni tudtam volna a pulzusom mellkason keresztül (kéz nélkül).

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák