Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Carlos Padre #35388 üzenetére

    A Moon Studios független cég, bár igaz, hogy kizárólag a Xbox Game Studios-al együttműködve dolgoznak.

    A másik meg, hogy ha csak a számokat nézzük Sony/MS fanboy szemellenzőn keresztül, akkor ott azért előjön, hogy azért a GPU/CPU/RAM tekintetében nincs akkora előnye az SX-nek a PS5-el szemben, mint ellentétes esetben az SSD esetén. Ha nem fanboy szemüvegen keresztül nézzük, akkor meg ott van, hogy bár több mint kétszer gyorsabb a Sony féle SSD megoldás, de gyakorlatban, fejlesztői szemmel nézve (pontosabban ilyenben jártassak véleménye szerint) a SX/PS5-ben lévő egyedi SSD és az ahhoz egyedileg tervezett elérési, használati technológiákat illeti, ott számukra nincs akkora nagy különbség a két megoldás között.

    Moby: Igen, Sweeney szuperlatívuszokban beszélt, és áradozott a PS5 SSD-je esetén. Viszont ő és az Epic Games már a PS4 óta (aminek a leleplezésére ment le egy UE4 demo) eléggé szép barátságot ápol. Természetesen itt eszem ágában sincs azt állítani, hogy marketing bullsh*t egy része az állításának, de azért pl. a Sony-tól (és persze mindenki mástól is), pontosabban annak japán vezetőitől azért elég sok ökörséget letehet hallani a PS-ek megjelenése előtt.
    De egyébként az is egyértelmű (ezt már ahogy a PS5 topic-ban is olvastam, ki lett már beszélve), hogy ez a UE5 demo nem játék volt. Még maga a UE5 engine sincs kész, majd csak valamikor 2021-ben lesz. Ráadásul egy eleve elég tág multiplatform motornak készül (mobil, switch, PC, jelen generációs konzolok, plusz a nextGEn konzolok). Persze maximumát az engine erős hardveren fogja majd megmutatni, de azt amit ott láttunk, nem biztos, hogy generáció végéig látni fogjuk. Ugye ez a több hónapig készült és optimalizált pár perces demó is csak 1440p/30fps-el futott, úgy, hogy igazából a demó nagy része statikus volt.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák