Új hozzászólás Aktív témák

  • Tasunkó

    senior tag

    válasz beyruth82 #130131 üzenetére

    A Shogunban szereplő navigátorból is szamuráj lett, és a tengerészről akinek az alakja adta az ihletet az írónak, szintén japánként élt a japánokkal. Kevés az információ róla, így nem tudni szamuráj volt vagy se, de az feltételezhető hogy történtek ilyek hogy nem japánból lett szamuráj. Emiatt akartam a helyén kezelni, mert logikus hogy nem volt különleges, a legkülönlegesebb meg végképp nem, mindössze különös. A japánokat nem minősíti, mivel a 16.században ugyebár nyilván amiatt mosogatták mert nem láttak még olyat, és max. egy látványosság lehetett, erre céloztam a bazárival.
    Nekem némileg számít, hogy nem japán szamuráj lesz a főszereplő, mert nem vagyok rasszista, nem igénylem hogy fehér szamuráj legyen, azt sem hogy a közegtől elütő bőrszíne legyen, és ahogy mondtad a Mirageben arab volt és muzulmán, ami Bagdadban a meglepőtől annyira távol van, hogy lényegében a szokványosba fullad bele.
    De a japánok meg lehet már unják a japán szamurájokat, a négerek rasszizmusát is kicsit meglovagolják, így azért ad értelmet a dolog.
    Azért hogy a végére kimosdassam a négereket a rasszizmusból, tippre a a Ghost Dog című Jim Jarmush filmet mondanám, ami némileg összefoglalja milyen kultúrális jelenség állhat az afrikai szamuráj hátterében. A néger gettók életérzése, ahol a bandaháborúk, leszámolások, lövöldözések miatt a hétköznapok része hogy az élet egy eltévedt golyótól is könnyedén tovaszáll, így a Bushido, avagy a bármikor bekövetkező halálra való felkészülés szellemisége, lehetett a táptalaja az afro szamuráj képregények népszerűségének, amihez kapóra jött szegény Yasuke története.
    De a mércéddel nézve, meg hát kiszolgálják a négerek rasszizmusát persze, hiszen a duplagondol előtti következtetésed azt bizonyítja, hogy a rasszok és vallások világába helyezed el a jelenségeket.

    [ Szerkesztve ]

    Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák