Új hozzászólás Aktív témák

  • ρσгτσ

    őstag

    Megvettem a GRID Ultit (2019), amihez mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek segítséget, hozzászólásokat, véleményeket. Így pont a helyén tudtam kezelni a játékot. Csalódások és meglepetések nélkül.

    Valóban kevesebb, mint az FM7, de talán pont ezért szimpatikus nekem. Vagyis pont annyira más, hogy azzal még szimpatikusabb legyen számomra.

    Annyi talán kimaradt, hogy itt szintén játszik a Forza -ból jól ismert "ypszilonozás". Ami azért az elején nem jön rosszul. Legalábbis nekem.

    Az irányítás nekem tetszik. Fizika se rossz. Utóbbi főleg a Dirt5 -höz nézve (ami nem nehéz :D ). Ennél azért sokkal szerencsétlenebbül végződhet egy már kicsit is rossz szögben érkező fal. :D Kavicsos vagy füves/földes részen egész realisztikusan lassít. Valamint az ütközések is sokkal jobban ki tudnak billenteni az átlag autós játékokhoz képest. Illetve a kanyarok levágása büntit vonhat maga után.

    Az viszont tény, hogy fizikailag nincs különbség egy "terelőfal" és egy sziklafal között. Mindegyikre úgy reagál az autó ütközéskor. Ami azért annyira nem zavaró, mert egy szimpla falnál is egész realisztikus az ütközés.

    Grafikában valóban gyengébb, mint a fent említett Forza, vagy akár az FH4. Viszont azért néha feltűnik az is, hogy kicsit dolgoztak vele. Néha erősebb, kissé vakító napfény. Esőnél pedig az előtted felcsapódó víz akár a látási viszonyokat is korlátozhatja egy ideig.

    Nem tudom pontosan mi lenne a jó szó az FM7 -re anélkül, hogy bárkit is megbántanék. Főleg úgy, hogy egyébként egy remek játék. Csak nem az én világom. Talán az, hogy számomra túl komoly. :D Inkább olyan nekem, mint amikor beülök egy szimulátorba.

    GRID -től persze nem kell azt várni, hogy olyan legyen mint az FH4. Nincs szabad kóborlás SEM. Legalább annyira messze áll tőle, mint az FM7. Mégis szórakoztató, vagy inkább könnyebb kikapcsolódást nyújt...és talán olyan emberhez közelebb áll, akinek a szíve inkább a lazább autós játékok felé húz.

    Ezek mellett persze érdemes elolvasni a srácok hozzászolásait is pár oldallal korábban. Mert az is maximálisan igaz. Szerintem ezt a 3900 forintos összeget megéri.

    Természetesen mindez saját vélemény. Mi más is lenne? :D Így simán elképzelhető, hogy másnak kevés lesz, amit a játék nyújt.

    Szerk.:
    Az FM7 vagy az FH4 azért szerepel sokszor a hozzászólásomban, mert Xbox témákban elég sűrűn előfordul, hogy autós játékokat ezekhez hasonlítják az emberek. Illetve máshol is nagyon sokszor olvastam az FM7 vs. GRID összehasonlítást.

    [ Szerkesztve ]

    ZX Spectrum - Commodore 64

Új hozzászólás Aktív témák