Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz kolopele #12540 üzenetére

    Az alulfeszelés nem rossz dolog, csak óvatosan vele.
    Hwinfoban alul a végén figyelni kell whea-t. Látszólag "hibamentes", de az jelzi.
    Én mindig úgy állítom be a Vcore-t, hogy kikeresem a legalsó (Vmin) Vcore értéket, ha a stab teszt sikeres mondjuk 15 percen át, akkor hozzáadok biztonsági tartalékként 0.02V-ot.
    Mondok egy számot hasra, pl Cb R23 alatt kapok a 11. percben whea-t 1.20V-on, akkor teszt 1.21V-on teszt (terhelés alatt), és ha az 1.21V load alatt már nincs whea, akkor emelek annyit, hogy 1.23V legyen futás közben. Ezzel eddig mindig bevált a legtöbb esetben.
    Múltkorjában csináltam egy érdekes tesztet amikor figyeltem ezt a maghasználatos dolgot. Én energiatakarékosban használom, tehát 800-5500-5800 (2mag) MHz-en.
    Tudom, érdekes egy beállítás. Ha csak áll a gép, szinte mind 800MHz, de a magok nincsenek szinkronban, mind csinál amit akar.
    Forza 5 hat magot képes maximum használni, de azt sem mindig.
    Érdekes, 3 magot folyamat 5700-on enged, pedig az allcore max 55x lehet.
    Min-max 55x-58x a grafikonon. Így jobban lehet látni. Azt is látni, hogy vannak magok, amelyek egész játékidő allatt alszanak.
    Régen a win ütemező ezt nem engedte, de a mostani "up to date" W10 ilyen.
    Megnézem majd W11 alatt, jelenleg az van, de az is sztem ugyan ilyen. Igazából 3 magot használt, mert a másik 3-at alig, a maradék 2 nagyot meg egyáltalán nem. A 8db e core-t pedig mérsékelten, de mind a 8-at használja.
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák