Új hozzászólás Aktív témák

  • Damage

    senior tag

    válasz Szten Márs #12774 üzenetére

    "50 ezer forintig nemhoy mindegyik feltételnek lehetetlen megfelelni, de még párnak is egyszerre, ezek közül."
    Igen, ezt sejtettem, ezért is fogalmaztam úgy, hogy ami leginkább megfelel ezeknek a követelményeknek. A 8000fd-t én is nézegettem. Konkrétan miért nem ajánlod ezt a gépet? Az erős zajszűrés miatt, ami viszi a részleteket? Az nem zavar, hogy nincs svenk-es stabilizátor, de egy min. 10x-es zoom-mal rendelkezőgépnél nem árt a stab., ha az érzékenység csak parasztvakítás a gépben. Vicces ez a 6400-as és 3200-as ISO érték, de még a 400-800-at is sokallom a kompakt/bridge gépekbe.
    Én is kritikus vagyok a gépekkel szemben (3éve csak DSLR-eket használok), de Ő még kezdő, csak ismerkedik a gépekkel. Mobilos "fényképező" után már ez is óriási ugrás. A lényeg, hogy megismerkedjen egyelőre a fotózással és majd később örökölheti a 350D vagy 40D-t.
    Mivel ajándék lesz, nem szeretnék használt gépet venni, és ha anyagilag tehetném én is egy min. 400D-t vennék pár kezdő obival.
    Nézegettem tesztképeket, amik 8000fd-vel készültek. Ahhoz képest nem olyan vészes, hogy egy 50 ezres kompakttal készültek.
    Van egyéb alternatívád ebben az árfolyamban (újonan)? Szűkítem a kört arra, hogy min. 10x zoom, IS, normális nagylátószög.
    Köszi a segítséged!

    Cassidey:
    Ajándék lesz, így elvből nem veszek használt cuccot, de azért köszi!

    fradigy:
    Fényképezőgépet szeretnék! Nem a külcsín számít, hanem a képminőség és a szolgáltatások. Lehetőleg olyat, amit egy kezdő is könnyen tud kezelni, de a későbbiek folyamán M módban is használhat. Fontos a minél szélesebb felhasználási mód (normális nagylátószög, nagy tele IS-sel, záridő, tág blende stb). Az a célunk, hogy megismerje a fotózást és ne csak kattingasson.

    Cassidey:
    "azert mert lany vki nem biztos h narisarga szappantartot akar, en se akarnek"
    Ő is inkább egy DSLR-t szeretne rózsaszín "Hello kitty"-s feliratú gép helyett, de most csak 50k HUF van rá. Meg aztán a 40D-t is csak automata üzemmódban használja egyelőre. Jobb egy kompakton megtanulni ezeket, és súlyra is könyebb. :)

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Új hozzászólás Aktív témák