Új hozzászólás Aktív témák

  • bartucc

    addikt

    válasz Pool_ #35582 üzenetére

    Hát, egyértelmű döntést nem szeretnék hozni, mert eléggé szoros verseny van közöttük, de tudásom, meg amit felleltem, főként tesztekből régebben:

    Sony HX9V
    Sony HX10V

    A Sony-k legendásan jók videófelvétel terén, ha ez fontos, ezeket nem ejteném ki első körben.

    Samsung WB850
    Van wifi, valamint AMOLED kijelző, de a TZ30-hoz képest gyengébb képminőség, valamint BSI-CMOS szenzor, ami kevés fénynél is jó képet csinál, bár e téren a többi gép se tér már el jelentősen. (Szinte mindegyikben a legjobb szenzor van, amit a gyártó valaha készített kompaktba, így kevés fényerő esetén is elvárható a jó kép)

    Panasonic TZ30
    Nagyon jó képminőség, gyors autófókusz, de nincs RAW támogatás.

    Canon SX260
    Nincs nagylátószög, az előző kettőhöz képest gyengébb képminőség, valamint az érzékelő nem igen szereti a kevés fényt. Érintőképernyő, ez előny, vagy hátrány, kinek mi. (én kifejezetten kerülöm, de van aki nagyon szereti használni)

    Olympus SH-25 MR
    Előzővel kb megegyező képminőség, itt sincs nagylátószög,

    Nikon S9300
    Ez a leginkább DSLR-ket idéző gép, legalábbis funkcionalítás terén, sok gomb, és több beállítást tartalmazó tárcsa. Kiválló képminőség, viszont ha csak automata módban fotóznál, szerintem feleslegesek azok a szolgáltatások számodra, amikből többet tud az előzőknél.

    De alapvetően, árban is elég széles szórás van közöttük, konkrétan írd le, mi mennyire lenne fontos. Videó, képminőség, és ami még szempont lenne.

    [ Szerkesztve ]

    "Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

Új hozzászólás Aktív témák