Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz philoxenia #6780 üzenetére

    "olcsó memkari(nem xd kb)" -> tehát nem a kompatibilitás fontos neki más eszközökkel, vagy az, hogy vannak otthon SD kártyák, hanem így akar olcsóbban géphez jutni hogy a memóriakártya árát is figyelembe veszi. Erre mondtam, hogy ez már elavult információ, hogy ezt is figyelni kell. Ennek akkor volt jelentősége amikor a kártyák közti árkülönbség még jelentősen beleszólt a végösszegbe.

    Abból a szempontból tényleg értelmes dolog SD-hez nézni gépet, ha PDA-ba vagy ilyesmihez is akarod használni ahol fontos a kompatibilitás. De csak akkor, ha tényleg.

    Egyébként 1GB-ra 6-8 megapixeles RAW-ból elfér vagy 200, és RAW-ban az nem kevés, azzal még meló is van utána. JPG-be meg még sokkal több elfér rajta, vagy 4-500 talán, ki fog annál többet egyszerre megnézni? Párszor elmész nyaralni és megtelik a vinyód (jobbára szeméttel mert ennyi értelmes képet belátható időn belül nem lehet készíteni). Videóval mondjuk tényleg tele lehet rámolni hamar de az őszintét megvallva videózásra én nem fényképezőgépet vennék, az csak arra jó, hogy ha valami tényleg olyasmi van amit még rossz minőségben is érdemes mozgóképen megmutatni, de hát ilyenből meg szintén mennyi történik két letöltés között?

    Felőlem persze mindenki azt vesz amit akar és úgy használja ahogy jól esik csak már bosszantóan sok idióta pletyka terjed amit részben a gyártók, részben a magukat szakértőnek gondoló emberek terjesztenek akik "hallottak valamit" aztán a jóhiszemű vásárló meg elhiszi és hülyeségeket fog figyelembe venni vásárláskor. Legyen sok megapixel, nagy zoom (átlag user azt is rosszul tudja, mit jelent pontosan a zoom), valami amit a gyártó képstabilizátornak hív a dobozon, ISO háromszázezer milliárd egy 1/24"-os 5 gigapixeles szenzoron ami egy fél borsószem méretű frontlencse mögött helyezkedik el, és legyen "olcsó memkari" például. És a folyamat öngerjesztő: ha ezek az igények, akkor ezt is kapják. Ha ezt kapják, azt hiszik, ez kell, tehát a javulást is ezekben várják és legközelebb is ezt kapják még nagyobb számokkal.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák