Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    válasz Retekcloud #57246 üzenetére

    Nem pont így.
    Inkább úgy mondanám, hogy az egyes gyártók Full frame vagy APS-C MILC rendszerei között minőségben kezelhetőségben sok különbség nincs. (Jellemzően preferencia kérdése, mindegyiknek van némi előnye/hátránya a másikhoz képest de egy kezdőt semmiben nem hátráltat.)
    FF és APS-C rendszer között viszont van különbség. Árban és azért dinamikában is. (szándékosan nem minőséget írok) Viszont mire oda ér egy kezdő, hogy olyan képeket lőjjön ahol ő egyértelműen azt tudja mondani, hogy pl. FF-re van szüksége az nem kevés idő és betett munka. Lehet ettől függetlenül FF-el is kezdeni csak drágább.

    A d750 egy piszok jó gép főleg pl, tájfotóra ahol baromira 1 fókuszpontot használsz. Viszont a MILC-ek hatalmas előnye bizony a fókuszrendszer. Portrénál ott brutálisan jó szemkövetés, ami bizony a DSLR-eknél már nem opció. (Kivéve nikon d780 de ő egy "hibrid".) Én a helyetekben mindenképp MILC-eznék sokkal sokrétűbb míg az asszony kitalálja tényleg mit is akar fotózni.

    Inkább azt kell eldöntenetek, hogy olyan obit választotok ami mindenre jó de igazából semmire sem tökéletes -kitobjektív- és ha megvan az irány akkor csere (bukóval) a specifikusan kinézett obira/obikra vagy már most kitaláljátok tényleg mit akar fotózni és beruháztok azokra az obikra amelyek az igényeket maximálisan kiszolgálják.

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák