Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz JóGéza #63968 üzenetére

    Szerinted az megtévesztés, ha nem nagy fényerejű kijelzővel jönne a laptop, hanem egy normállal?
    Ha bele van írva konkrétan, hogy x nit fényerejű az árult készülék vagy x cikkszámon kizárólag az x fényerejű készülék kapható, akkor igen. Egyéb esetben egyedi elbírálás, mert ha volt például egy visszahívás a termékre, ahol alacsonyabb fényerejű képernyőt tettek bele, de erről az eladó sem tudhatott... Vagy ha privátban az eladó mégiscsak elmondta, hogy a hirdetés régi, a kijelző már nem olyan (ez esetben persze kapna tőlem egy figyelmeztetést, hogy update-elje a hirdetéseit, a clickbaiteket itt nem szeretjük).

    A szöveg alapján tartozék a Wacom ceruza?
    A tartozékolás mindig szürke zóna, mert valaki szerint ha a gyári tartozékot nem adja, az átverés, a másik szerint meg ha nem írja oda, minek is adná? A biztos az, ha oda van írva, hogy tartozékok kettőspont... A hirdetésben paraméterek vannak. Nem szépségdíjas, ha gyárilag volt hozzá ceruza, de már nem adja. Én egy ilyen probléma után én válaszút elé állítom az illetőt, hogy a jövőben vagy tartozékokat ír vagy nem hirdet.

    az előzetesen megbeszéltek ellenére a szállítási költséget levonta belőle, akkor hogyan értékelhetem?
    Ha alapvetően az eladó hibája a hibás teljesítés, akkor azt a postaköltséget minimum neki illik viselni, amivel elküldte a vevőnek. Nem a vevőn múlott, hogy nem kellett neki, hanem hibásan teljesített. A visszaküldés költsége más kérdés, mert ha eleve például személyes átvétel lett volna (az ingyenes), de a vevő könyörögte ki a postázást, akkor az más kérdés. Akkor a vevőé a költség.

    Mégegyszer: a világ bonyolult. Megítélni konkrét ügyet lehet, tehát minden, amit itt írtam, az csak egy eszmefuttatás abból a kevés információból, ami a hirdetésből látszik.

Új hozzászólás Aktív témák