Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz elder troll #64008 üzenetére

    Ez nehéz kérdés, de nagyon.

    A nulladik válaszom az, hogy magánvéleményem szerint az alza nem is kérhetne ilyet. Ha alza garis cuccot akarnék eladni, én a fogyasztóvédelemtől kérnék állásfoglalást, hogy az alza kötheti-e a garancia érvényesítését az 1. tulajdonos jognyilatozatához.

    És főleg ott a probléma, hogy még csak nem is azt kérik, hogy az új tulajdonos regisztrálja magát náluk a termékkel, hanem az eredeti eladótól kérnek meghatalmazást, ami beszerezhetetlen.
    Sőt, ha a termék 2. tulajdonosa (aki az eredeti vevőtől beszerezte) is továbbadja a terméket meghatalmazásostul egy 3. tulajdonosnak, akkor a 2. tulajdonos személyes adattal való visszaélést követhet el, ha a meghatalmazás átadásához nem kér engedélyt az 1. tulajdonostól.

    Már a hardveraprón is volt ilyenből ugye gond, én ott megkértem az eladót, hogy mindenben legyen a vevője segítségére, hiszen garanciálisként hirdette.
    De ebben a kérdésben nem az alza és nem is a hardverapró kell legyen a címzett, hanem a fogyasztóvédelem. És akkor utána aszerint lehet lépni.

Új hozzászólás Aktív témák