Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz omfgk #110628 üzenetére

    Az igazolások száma nem sokat változott, az összegek annál inkább, de az éves 2% inflációval számolni ugyanúgy teljesen irreleváns, hiszen könnyen belátható, hogy a kenyér árának változása nem igazán hat a játékosok árára :)

    A jelenlegi forrásokból ezek a legpontosabb adatok, de nem lehet tökéletes a modell a fentebb vázoltak miatt.

    Ahogy a transfermarkt becsült játékos értékek, és a vételárak sem messze nem pontosak (nem mindenki euróban igazol, olyan is van h játékos játékjog, harmadik fél tulajdon, ingyenes igazolások, addonok) de jó támpontot adhat, és konkurencia hiányában sokan ezt tartják releváns kiindulópontnak, pedig nagyon nem az :N

    pl. más bajnokságokban még nehezebb kiszámolni a pontos inflációt, mert nem áll rendelkezésre elég adat, de nem nehéz nagyon komoly inflációval számolni akkor ha az mondom 2012 óta megháromszorozódtak a TV-s pénzek, és akkor még egy 40 milliós Modric igazolás brutális befektetésnek számított egy madridnak is (előtte csak a nagyon kész fenszi játékosokért fizettek ennél többet: cé, ibra, kaka, torres)

    Vagy Ramos 25 milliója 2005-ben, amikor ugyanabban szezonban az egész PL-ben volt 3(!!!) darab (Essien, Owen, Vieira) 10 millió font feletti transzfer volt. Pedig akkor már dőlt a TV-s lé, és Abra papa is úgy szórta a lóvéját ahogy senki más.

    Tehát mondjuk a van dijk - stones CB duó meg sem közelíti azt a brutális költséget amennyit belefektettek a kétezres évek elején Ramosba vagy Ferdinandba. Persze szigorúan számok szerint ők a legdrágábbak, de akkor ezzel az erővel... nagyanyámnak mai napig megvan 93-ból a régi jugoszláv talán 50 milliárdos papírpénze a hiperinflációs időkből, na annyiba került egy kenyér :D

Új hozzászólás Aktív témák