Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz Reggie0 #105740 üzenetére

    Akárhogy is nézzük, mindenképpen a rovar-fehérje alapú táplálkozás felé megyünk, és előbb itt lesz, mint gondolnánk. Nem azért, mert az olyan technocrata úri huncutság, hanem mert rá lesz kényszerülve az emberiség. Jelenleg nyugaton még csak egy "trendi különc" réteg próbálkozgat vele, de keleten, ázsiában simán a mindennapok része valamilyen formában a rovarfogyasztás. Nekünk még nem kell ilyesmit ennünk, de a gyerekeink már biztosan fognak, az unokáink meg már lehet, fele fele arányban fogyasztják majd a marhahússal, az azt követő generáció pedig egyre gyorsuló ütemben többet.
    Egyszerűen lehetetlen lesz a folyamatosan, egyre gyorsabban szaporodó emberek tömegének élelmezése. Az állattartás még a legmodernebb technológiákkal is hihetetlenül pazarló, energia és területigényes, a horribilis vízigényről nem is beszélve. Mindemellett ha szeretnénk lenyomni, vagy legalább szinten tartani az üvegházhatású gázokat, mindenképpen le kell mondani a marha/tehénfarmokról, mert közel akkora az egyetlen állat által kiböfögött metán és egyéb gázok mennyisége élete során, mint egy autónak 5-10 év alatt.
    A rovarok mellett szól az is, hogy igénytelenebbek, azonos mennyiségű fehérje előállításához kb ezred akkora terület kell, mint mondjuk egy marhafarm esetében. Vízigényük elenyésző, és el vannak akár egy pincében is...
    Feldolgozni, kezelni szállítani is egyszerűbb őket, és a járványok, betegségek sem gyakoriak esetükben.
    Én kifejezetten undorodom még a gondolatától is, hogy bogarat egyek, még akkor is, ha az tisztított, feldolgozott fehérje formájában van, de agyalok én is ilyen jellegű befeketésen, mert ez a jövő.

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák