Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz pjen #28438 üzenetére

    Esetleg ezzel is most találkozik először a szervezet,1-2 év alatt hozzá szokunk.

    Nincs 'esetleg'. Ezzel most találkozik mindenki először, pont.

    Amit érdemes észben tartani: hosszú távon kétféle 'szelídülés' van. Egyik, hogy maga a vírus mutálódik szelídebb formára. Ha van megfelelő evolúciós nyomás - tehát pl. a durvább betegséget okozó változatok következetes 'elnyomása' - akkor ez be szokott következni, szimplán mert csak a 'szelíd' tud terjedni. De: pillanatnyilag efféle szelekciós nyomás csak a fejlettebb országokban van, a #csakegynátha hozzáállás mellett nincs. A szabadon eresztés viszont kifejezetten a durvább, trükkösebb változatok terjedésének kedvez.

    A másik 'szelídülés' az az, amikor valakinek a szervezete másodszor találkozik a vírussal. Mivel a jelen várakozások szerint a szerzett védettség csak pár évig tart majd, ilyenkor is ki fog alakulni betegség, csak már enyhébb formában. Hosszú távon meg ez úgy működik majd, hogy 'mindenki' megkapja gyerekkorban, ahogy a többi náthát: aztán majd felnőttkorban már lehet belesz@rni, mert akkor a második/sokadik menet már tényleg csak egy nátha lesz.

    De: most egyelőre mindenki aki elkapja, az első kört kapja, többnyire felnőttként. A hosszú távú várakozásoknak most elég kevés relevanciája van.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák