Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz pjen #31029 üzenetére

    Minden? Kizárt. Márciusban olvastam hongkongi, taiwani doktorok tanácsait a nyugati országoknak: tesztelés, maszk, távolságtartás. Lassabban az ilyen abszolút megfogalmazásokkal.

    Stanlee: a "mezei" fertőzések terén elég rossz az EU-ban a magyar statisztika. Átlátszó vagy nem tudom melyik portálnak úgy kellett nyomozni az adatok után, emlékszem korábban linkeltem. Ezt már húsz éve is mondogatták az öregek "jaj csak ne kelljen befeküdni a kórházba" Viszont azok ellen a bakteriális fertőzések ellen lehet tenni, ha nem pusztulat a kórházi osztály, van elég felszerelése a nővéreknek és fertőtlenítővel takarítanak rendesen. Az új koronavírus más. A rákot és az érrendszeri betegséget ne keverd ide, mert az nem cseppfertőzéssel terjed, hogy egyszer rád köhög valaki. Mielőtt az autóbaleset statisztika is szóba kerülne, az se ér. 2009-es H1N1 lehetne normális párhuzam, viszont akkor viszonylag hamar lett oltás, inkább az erősebb fiatalok kapták el és nem kellett komolyabb intézkedéseket hozni.

    Ezekiell: pedig gondolom itt többségében nem 80 éves asztmások fórumoznak, mégis ilyen napi nyafi nekik a boltban kötelező maszk félórára. Ájuldoznak szegények. Jelentem én ma is voltam bevásárolni maszkban és még élek! (az más kérdés adatok szerint elég lenne a távolságtartás is valószínűleg, hiszen nem maszkozó országok közt is vannak jó statisztikák, de ha egyszer most ez a szabály nem nyafogok miatta)

Új hozzászólás Aktív témák