Új hozzászólás Aktív témák

  • Ezekiell

    veterán

    Az emberek márciusban még attól féltek, hogy belehalhatnak a koronavírusba, ezért szó nélkül betartották a korlátozó intézkedéseket. A kormány mérései azonban azt mutathatják, hogy a lakosság nagyobb része most már inkább attól tart, hogy elveszíti a munkáját és nem tudja folytatni a megszokott életvitelét – fogalmazott egy magas rangú orvosi forrásunk, aki az elmúlt hónapokban többször konzultált az operatív törzzsel.

    A visszafogottabb kormányzati beavatkozásnak van egy másik, prózaibb oka is: kormánypárti beszélgetőpartnereink szerint az első hullám során történő gazdasági leállás idején lényegében elfogyott a pénz, a kormány felélte a tartalékokat. Egy tavaszihoz hasonló leállás esetén az idénre prognosztizált 8-9 százalékra gazdasági visszaesés még nagyobb lenne, miközben nincs miből megmenteni az egyébként is padlón lévő ágazatokat, mint például a szórakoztatóipar, vendéglátás vagy a turizmus.

    via Telex facebook

    Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Új hozzászólás Aktív témák