Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Rive #49255 üzenetére

    "Magyarán, ha alacsony az esetszám és működik a kontaktkutatás, akkor a járvány terjedése eltolódik a fiatalabb korosztály felé => akár nagyságrendekkel alacsonyabb a halálozás."

    Ha jol mukodik a kontaktkutatas, akkor a fiatalokat is ugyanugy megfogjak. Az elmeletedben az a baj, hogy abbol indulsz ki, hogy mindenki hasonlo korosztallyal erintkezik, ami normal korulmenyek kozott nem igaz. Pont ezt szoktak itt tobben is hangoztatni - nem alap nelkul -, hogy az idosebbeket a fiatalok tudjak megfertozni, es a fo gond a fiatalokkal, hogy nem erzik magukon a tuneteket, igy minden tovabbi nelkul latogathatjak a nagyszuloket.

    Ezert is erdekes a gyors antigen tesztek hasznalata, mert mondjuk en napi szinten nem erintkezem idosekkel, vagy veszelyeztetett generacioval (mivel otthon dekkolok), de ha meg akarom latogatni a nagymamat ha mar hazajutottam, akkor kibirom azt, hogy letesztelem magam, 15 perc utan tudom, hogy mi a helyzet. Nem 100%-os de meg mindig jobb, mint a PCR, amire 2 nap mulva jon meg az eredmeny, de addigra mar tobszor is meg tudok fertozodni es fertozni is tudok.

    Amugy a rapid antigen teszteket a hataron is hasznalhatnak. Aki nem tranzit, azt megmintazzak belepeskor, autoba beszall, megy tovabb, 15 perc mulva telefonon app-ben mar tudjak is ertesiteni, hogy mi a helyzet.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák