Új hozzászólás Aktív témák

  • radi8tor

    MODERÁTOR

    válasz Ezekiell #51624 üzenetére

    "Amit jelenleg tudunk biztosan, az a három és fél hónapos immunitás" – mondta a Borsnak prof. dr. Rusvai Miklós virológus. – Ez az idő már a tavaszi hullám után letelt, tehát nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak másodszori megfertőzöttet. A koronavírusokra jellemző, hogy egyik sem ad életre szóló védelmet. Egyéni immunrendszer kérdése, hogy milyen hosszú immunitás fejlődik ki, de a tünetek súlyossága is befolyásoló tényező abból a szempontból, hogy mennyi vírus termelődött az egyénben, és arra milyen erősen válaszolt az im­munrendszere – magyarázta a professzor.

    Hasonlóan az influenzához, ez a koronavírus is időről időre támadhatja a szervezetet, ám a második megbetegedés már jóval enyhébb tüneteket produkál.
    "A maximális védettség, amit talán elvárhatunk, az egy év le­het, bár az ellenreakció erőssége ezt meghosszabbíthatja egyes embereknél. Ez ugyanígy a vakcinára is érvényes. Ezt a „jelenséget” az influenzából is ismerjük, ezért kell évente újra oltani. Amit elmondhatunk még, hogy a második vagy harmadik újbóli fertőződések nem olyan súlyosak, mindig az első a legkellemetlenebb, a legsúlyosabb. Tehát ha valakinél lecseng a három és fél hónap vagy több, legközelebb nem fog olyan súlyosan megbetegedni"

    Ezen kívül pont pár napja mondta Nyunyóka is ugyanezt (van Magyarországon már olyan ember aki tavasszal és most is elkapta COVID-ot)

    [ Szerkesztve ]

    ⭐ Stella

Új hozzászólás Aktív témák