Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    válasz Lauda #7022 üzenetére

    Nyilván elenyésző, itt inkább a felelőtlen nyilatkozat zavar, mert ez kb. keringőre hívás sok embernek.

    De amikkel találkoztam külföldi fiatal esetekkel a sajtóban, azért nem megnyugtatók, pl. hogy a fiatal egészséges szervezet is egyszerűen túlreagálhatja a vírust (ezt ma nem is tudom hol olvastam), de a WHO-s David Nabarro is azt mondta, hogy "ez egy olyan vírus, amelynek "bonyolult tulajdonságai" vannak, hajlamos az instabilitásra".

    Amúgy a Bild nyilvánosságra hozta, hogy Nabarro a fizetős Weltnek mit nyilatkozott:

    Minden ország "a lehető legjobb módon reagált". Olaszországnak és Iránnak azonban gyorsabban kellett volna fellépnie. Ez magasabb mortalitást eredményezett. Nabarro szerint túl kevés vizsgálatot végeznek: "Ezért nem tudhatjuk valóban, hol található a vírus."

    A vírus elleni küzdelemnek csak egy módja van: „Még mindig fennáll a valószínűsége annak, hogy megfordítjuk a görbét és csökkentjük az emberek szenvedését. Semmilyen körülmények között nem szabad vállat vonnunk és azt mondani: várnunk kell, amíg mindenki megfertőződik egy tömeges immunitás megkísérlésekor - mert ez szörnyű szenvedést jelentene.

    Olyan országok felé kell orientálódni, mint Kína, Dél-Korea és Szingapúr, amelyek szigorú karanténintézkedéseket hajtott volna végre. Ezen kívül, Nabarro szerint, jó egészségügyi rendszerekre és sok tesztre van szükség. Ellenőrizni kellene a kapcsolatokat, elkülöníteni a betegeket. Az embereknek be kell tartaniuk a higiéniai ajánlásokat, és nagy távolságot kell tartaniuk egymástól.

    Mikor éri el a járvány a csúcsát, jelenleg nem tudjuk megmondnai: „Csak három hónapja ismerjük a vírust ”- mondja Nabarro. Ez egy olyan vírus, amelynek "bonyolult tulajdonságai" vannak, hajlamos az "instabilitásra". Ezért nehéz oltást kidolgozni, és előrejelzéseket tenni a lefolyásáról. "Azt tudjuk, hogy a fertőzött emberek száma két-három naponként megduplázódik.

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák