Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz pjen #83151 üzenetére

    Nyilván a kockázatokról beszéltem.
    Az igazolt fertőzöttek kb 5-8%-a azért bemegy a kórházba, mennyi lehet a súlyos? 0,5-1%?
    Aki pedig otthon kiheveri annak is lehet szar.

    Engem nem érdekel ki hogyan dönt, de azért ennek mégiscsak van egy közösségi vonatkozása is. Lacának abban tök igaza van, hogy hosszútávon csak egészségesen lehet élni, és erre figyelni is kell.
    Viszont jelen pillanatban van egy rakás krónikus beteg a világon, ők veszélyeztetettebbek. Van aki saját hibájából került ilyen helyzetbe, van aki nem. A többség valószínűleg a saját hibájából...

    Ha valaki fosik ettől a kórtól akkor oltassa be magát, függetlenül attól, hogy milyen mellékhatásai (immunreakciók) vannak.
    Ha nem fosik, (mert mondjuk egész nap káposztalében fetreng :D ), akkor döntse el, hogy oltat vagy sem, illetve mennyire fontosak a többiek, akik önhibájukból vagy önhibájukon kívűl rosszabb egészségnek örvendenek.
    Ha fontos az, hogy a többiek se patkoljanak el idejekorán ettől a szartól, akkor lehet a makkegészségeseknek is oltatni kell, meg amúgy is ha káposztalében fetrengsz akkor mit neked a vakcina. :)
    Bocs Laca, valamivel illusztrálni kellett. ;)

    Nekünk családban szerteágazó a dolog, én voltam szarul, apósom (ő cukros), és a anyósom nővére (aki gyerekkorában tbs-c volt, tüdejének egy darabját ki is vették). Szerintem anyám is szarul volt, de ő nem vallaná be az istennek se. :D
    Valóban, a kétharmad szinte meg sem érezte, főleg a gyerkőcök.

Új hozzászólás Aktív témák