Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz fokukac #95565 üzenetére

    5 alkalmazott kezdett el velem veszekedni, hogy hol a kosaram, és nem lehet, mert megbüntetik őket a rendőrök.
    Mondtam neki, hogy nézzen már körbe, van még rajtam kívül 5 ember, a létszámot tuti nem érjük el... a jogszabály tuti nem a kosarat írja elő, hanem a létszámot...

    Ezt ne csináld legközelebb! ott a kulcsszó, az alkalmazott, ha lettél volna már alkalmazotti statusban, tudhatnád, hogy a jogszabályok és az azt végrehajtó alkalmazottak között ott egy főnök, aki vagy idióta vagy csak alkalmatlansága miatti félelemből közvetlen utasításokká alakítja a többnyire keretrendszerű jogszabályt.(ezek szinte mindig rossz utasítások, hiszen idióta vagy alkalmatlan ember döntésén alapszanak)

    Egyszóval kár vitatkoznod az alkalmazottakkal, két dolgot érsz el vele, az egyik: neked szar hangulatod lesz, a másik: nekik is szar hangulatuk lesz! Érteni kell a mögöttest mindig, jelen esetben rájuk kacsintasz, mosolyogsz, bólintasz és csinálod, amit kérnek. Ha esetenként kicsit merevnek, barátságtalannak tűnnek ilyenkor az alkalmazottak, az azért van, mert ők az idióta főnök és a hisztis/hőbörgő/sértődött vevő között kell, hogy örlődjenek.(és előre tudják a vevő reakcióját)

    Ennek tudatában menj csak máskor is oda, aután ha marhaságokat kérnek tőled, csak tudd, miért teszik és valahogy érzékeltesd velük, hogy tudod, miért teszik. Két dolog fog történni, az egyik: sokkal jobban fogod magad érezni, a másik: ők is sokkal jobban fogják magukat érezni! Nem érdekes? Gyakorlatilag alig változott valami a két eset között! Max annyi, hogy szántál egy pillanatot arra, miért is kérik/teszik azt tőled/veled, amit......ilyen könnyű néha egyszerre segíteni szar helyzetben lévő embereken és magadon is egyben! :K Na mit szólsz?

    [ Szerkesztve ]

    eladó Samsung 980 M.2 PCIe 3.0 NVMe SSD 1TB 0TB írás, samsung store vásárlás

Új hozzászólás Aktív témák